Historisch overzicht van de haven van Santa Cruz de Tenerife

Geschreven op 03-11-2020


De geschiedenis van de Canarische havens is de geschiedenis van de provincie zelf, aangezien de Castiliaanse veroveraars over zee arriveerden en navigatie de enige manier was om contact te leggen met de Canarische Eilanden en de wereld.

Op 29 november 1907 werd de ‘Junta de Obras del Puerto’ (het huidige Havenbedrijf van Santa Cruz de Tenerife) opgericht door de burgerlijke regering van de provincie en op 22 mei 1908 werden Manuel de Cámara y Cruz en Pedro Matos Massieu respectievelijk benoemd tot president en directeur-ingenieur.

Na drie maanden onderhandelen zouden de verschillende lokale besturen de tien leden aanwijzen die het bestuur vormden en werden de kantoren in dienst genomen met de ingenieur-directeur als manager van dit orgaan.

Het kantoor van de Raad bevond zich in een klein lokaal in de calle de La Rosa en het eerste werk was erop gericht op het verzamelen van gegevens over de commerciële ontwikkeling van de haven in de afgelopen eeuwen. Daarna verhuisden ze naar de Calle La Marina 12, waar ze bleven tot 19 november 1959, de datum waarop het huidige gebouw (Junta del Puerto) werd ingehuldigd in de avenida Francisco La Roche 49.

De havenwet van 1928 noemde het bedrijf ‘Junta de Obras del Puerto’ totdat in 1968 het woord 'Obras' werd geschrapt en het werd omgedoopt tot ‘Junta del Puerto de Santa Cruz de Tenerife’ (23 december 1988). Op dat moment werden ook de havens van Santa Cruz de La Palma, San Sebastián de la Gomera, La Estaca en Los Cristianos geïntegreerd. Momenteel omvat het ook de haven van Granadilla.

Bij Koninklijk Besluit van 9 maart 1990 werd de naam nogmaals omgedoopt tot ‘Puertos del Estado en Santa Cruz de Tenerife’.

Enkele hoogtepunten die vooraf plaatsvonden:

Na de fase van de verovering begint de periode van kolonisatie en sociaal-economische organisatie en daarmee de eerste maritieme communicatie. Daarom was de interesse van Adelantado Alonso Fernández de Lugo gericht op de bouw van een eerste dok waar de inschepings- en ontschepingsoperaties konden worden uitgevoerd. Het was op dat moment dat de toekomstige haven vorm begonnen te krijgen.

1502 - Fernández de Lugo verleent een bouwvergunning voor een eerste dok in ruil voor heffingen op laden en lossen.

1600 - Vernietiging van het primitieve dok en overdracht van de havenactiviteiten naar de baai van Blas Díaz, later bekend als de baai van La Aduana.

1723 - Lorenzo Fernández de Villavicencio, Markies van Valhermoso, slaagde erin om al het havenverkeer van Garachico naar Santa Cruz over te brengen. Garachico was immers uitgeschakeld door de uitbarsting van de vulkaan Arenas Negras (1706). Hij verkreeg de exclusiviteit van de buitenlandse handel zodat geen enkele boot kon aanmeren in een eilandhaven zonder dat eerst in Santa Cruz te hebben gedaan.

1750 - Goedkeuring van de plannen voor de nieuwe aanlegkade, opgesteld door de militaire ingenieurs Francisco La Pierre en Manuel Hernández.

1786 - Oprichting van het ‘Real Consulado de Mar y Tierra de Canarias’ op Tenerife, een politieke instelling, verlichtend en vooruitstrevend, met een belangrijke rol in de ontwikkeling van de lokale economie. De middelen waren afkomstig van de belasting van 0,5%, die werd toegepast op de producten die het dok verlieten of binnenkwamen en vervolgens werden gebruikt bij de reparaties die het dok nodig had.

1822 - Door het verkrijgen van de titel ‘Puerto y Depósito de Primera Categoría’ worden de activiteiten versterkt en wordt het de belangrijkste economische as van het eiland. Dertig jaar later neemt het ministerie van openbare werken de exploitatie en het beheer ervan over aangezien het wordt beschouwd als een haven van algemeen belang.

1829 - Afschaffing van het ‘Real Consulado’ en het administratieve beheer van de haven werd doorgegeven aan de Raad van Koophandel. Die gaf de ingenieur Pedro Maffiotte de opdracht om de constructiesystemen in de havens van Zuid-Frankrijk te bestuderen, zich realiserend dat het huidige dok onvoldoende was voor de toestroom van de schepen.

1852 - Het koninklijk besluit van 3 juli 1852 erkent de haven van Tenerife als van algemeen belang, waardoor het een tot nu toe onbekende autonomie zou krijgen met als gevolg dat de exploitatie en het beheer onder de verantwoordelijkheid van de staat valt. In datzelfde jaar werd in Madrid de ‘Ley de Puertos Francos’ goedgekeurd, een instrument van welvaart dat de ontwikkeling van de havens enorm zou vergemakkelijken.

29 november 1907 - Oprichting van de ‘Junta de Obras del Puerto’ dat zijn werkzaamheden begon met een budget van 100.000 peseta's, ontvangen van de staat, plus 170.310 peseta’s van de inkomsten verkregen uit de huur van de viswinkel, een loods die diende als tramstation, de cabines van de fruitbedrijven, transportbedrijven, douaneagentschappen enz.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).