Cristo Gil, dierenliefhebber in hart en nieren

Geschreven op 23/03/2021


Zijn liefde voor dieren heeft hem ertoe gebracht de wreedheden te kennen waartoe mensen in staat zijn, maar ook de vriendelijkheid, empathie en het geweten van de Canarische samenleving.

Cristo Gil richtte drie jaar geleden een non-profitorganisatie op, genoemd naar zijn hond, die hij achtergelaten vond in een ravijn in de hoofdstad van Tenerife: ‘Brigada Rescate Animal Orión’. Sindsdien wordt hij dagelijks geconfronteerd met de tekortkomingen van de wetgeving op de archipel die de rechten van dieren beschermt. En ondanks het feit dat gelukkig steeds meer mensen zich aansluiten bij zijn organisatie op Tenerife, is zijn gevecht nog maar net begonnen.

Ongeveer 10 jaar geleden werkte ik in de media als verslaggever en de mensen vroegen me om hen te helpen bij het verspreiden van beelden van hun huisdieren omdat ze verdwaald waren. Beetje bij beetje raakte ik betrokken bij de problematiek rond dierenrechten en begon ik een dierenrechtenorganisatie op te richten, zonder het zelf goed te beseffen.

Een jaar eerder had ik mijn hond Orión 's nachts gered uit het ravijn van El Tablero. Op dat moment besloot ik de ‘Brigada Rescate Animal Orión ‘op nationaal niveau op te richten. Het is een succes geworden omdat we reeds honderden gevallen op de eilanden hebben behandeld. In feite ontvangen we gemiddeld 130 berichten per maand om hulp te vragen, hetzij voor verlies van huisdieren of voor dierenmishandeling.

Ik realiseerde me de rampzalige situatie waarin we leven op de Canarische Eilanden met betrekking tot de dierenwereld. Dus besloot ik me er 100% voor in te zetten. Wij zijn een vereniging die werkt als intermediair tussen de mensen en de dierenasielen. Drie jaar geleden hebben we de grootste voedselinzameling  ooit gedaan op de archipel en alles is verdeeld over in totaal 18 opvangplaatsen.

Zo hebben we ook 7.000 handtekeningen verzameld om een zone voor honden beschikbaar te stellen op het strand van Las Teresitas (Santa Cruz). We vechten voor iets dat in andere landen of in verschillende Spaanse steden al jaren bekend is, zoals Malaga of Barcelona. Aan de andere kant heeft Tenerife slechts twee stranden waartoe huisdieren toegang hebben. Zoals altijd lopen we op de Canarische Eilanden enkele stappen achter.

Een ander groot probleem waar we regelmatig mee worden geconfronteerd is dierenmishandeling. Ik heb echte wreedheden gezien. Honden die worden achtergelaten, mishandeld of vermoord. Ik heb gezien hoe mensen pasgeboren puppy's in vuilcontainers gooiden. Er zijn zoveel gevallen, teveel om op te noemen, want als je denkt dat je alles hebt gezien, gebeurt er iets ergers. We leven omringd door echte psychopaten die in staat zijn om een ​​levende hond in een zak te stoppen en in een vuilnisbak te gooien, zodat hij langzaam sterft. Deze barbaarheden moeten stoppen en daar blijven we ons elke dag opnieuw 100% voor inzetten, aldus Cristo Gil.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).