Politiekoppel wordt makelaarsduo

Geschreven op 26/11/2019
Koen Van Gorp


Een woning kopen in Tenerife is best een avontuur hebben we zelf ervaren, het is belangrijk dat alles zorgeloos en vlekkeloos verloopt. 

In 2018 kochten meer dan 4.000 Belgen een eigendom in Spanje waarvan een derde nieuwbouw. Twee Antwerpenaars ruilden een spannende job bij de politie in voor het begeleiden van Nederlandstaligen bij het kopen en verkopen van hun woning in Spanje. Carl Vorsselmans (45) was tot 2017 commissaris bij de Federale Politie en diensthoofd van POSA (Directie van de Speciale Eenheden). Freyke Van Looveren (29) was tot voor kort inspecteur bij de Lokale Politie van Antwerpen. Nu staan ze aan het hoofd van Nieuwbouw Tenerife, Nieuwbouw Ibiza en Nieuwbouw Costa Blanca. Net als de meeste TNT-lezers zijn ze in de ban van het eiland. Een plaatselijke bouwpromotor bracht me op het idee. We vonden het belangrijk om het totale vastgoedaanbod aan te bieden om zo onze neutraliteit en onafhankelijkheid te behouden. Naast nieuwbouwprojecten, zijn wij ook actief op de bestaande vastgoedmarkt. Op die manier kunnen we de perfecte match zoeken voor onze klant. Hoewel iedereen in België hem voor gek verklaarde, ging hij in op deze nieuwe uitdaging om mensen te begeleiden van A tot Z bij hun aan- en of verkoop. 
Het is wel fijn dat je tot vandaag nog wordt terug gevraagd en geconsulteerd door uw vorige werkgever en het geeft ook wel enige rust dat we steeds terug zouden kunnen naar de politie, hoewel dat niet onze bedoeling is.  
Het feit over het BIV-nummer te beschikken, in België een verplichting om als makelaar te werken, maakte de stap natuurlijk een stuk kleiner. Jaarlijks worden heel wat verplichte opleidingen gevolgd betreffende de voortdurend veranderende wetgeving (fiscaliteit,  nalatenschap, …) met betrekking tot onroerend vermogen in het buitenland, niet onbelangrijk gezien de meeste van onze klanten fiscaal resident blijven in België. 
Hun ervaring en hun netwerk komt het tweetal in hun nieuwe werk goed van pas. Carl Vorsselmans, een Loenhoutenaar, kocht 4  jaar geleden zelf een appartement in Tenerife. Het is fijn dat één van je klanten één van je vroegere overste is, maar vooral het feit dat nieuwe klanten gebracht worden door de bestaande klanten geeft ons de grootste voldoening. 
Behalve zijn politie-ervaring zet Carl ook zijn kennis van het Spaans in, opgedaan aan de universiteit van Zaragoza (Erasmus). Verder heeft hij een Master in Handelswetenschappen en een permanent BIV-erkenning onder nummer 501511 (www.biv.be).
Freyke is het manusje van alles, de discipline te wijten aan haar achtergrond van internationaal keurturnster en haar Bachelor komen goed van pas. 
Meer weten? 
Kijk op www.nieuwbouwtenerife.com of neem contact op via info@nieuwbouwtenerife.com
Volg ons op Facebook : ‘Nieuwbouw Tenerife’