HET STAAT IN DE STERREN GESCHREVEN!

Geschreven op 11/12/2019
Marc Vanderbruggen


OP WOENSDAG 20 NOVEMBER 2019 WERD IN SEVILLA DE NIEUWE MICHELIN GIDS 2020 ‘SPANJE EN PORTUGAL’ GEPRESENTEERD EN WERDEN DE STERREN OPNIEUW VERDEELD!

Wat Tenerife betreft blijft alles onveranderd en dus telt het eiland nog steeds dezelfde 5 Michelin sterrenrestaurants waarvan er 2 in het Abama Ritz Carlton in Guia de Isora gelegen zijn. Restaurant M.B (2*) van topchef Martín Berasategui is het enige 2-sterrenrestaurant op Tenerife. In hetzelfde resort vindt je ook het Japannees toprestaurant Abama Kabuki (1*) waar u kunt genieten van een aantal sushi en sashimi specialiteiten. De andere sterren vindt je bij NUB restaurant (1*) in La Laguna met chefs Andrea Bernardi en Fernanda Fuentes Cárdenas, El Rincón de Juan Carlos (1*) in Los Gigantes van chef Juan Carlos en Kazan (1*) in de hoofdstad Santa Cruz, nog een Japannees restaurant.

Maar de prijzen gingen deze keer wel naar Gran Canaria. De horecasector van het eiland had de afgelopen jaren grote inspanningen geleverd om ten minste één ster in de wacht te slepen.  Met degelijke chefs met een goede opleiding die zich inzetten voor het gebruik van lokale producten heeft dit blijkbaar zijn vruchten afgeworpen. Restaurant Los Guayres met chef Alexis Álvarez en restaurant La Aquarela met chef Germán Ortega kregen beiden hun eerste ster.

Zeer goed nieuws dus voor de sector en de economie daar. De Canarische eilanden tellen nu in totaal 7 sterrenzaken. Maar laten we niet vergeten dat er ook een aantal Canarische restaurants een meer dan behoorlijke score kregen met een vermelding in het ‘Rode Boekje’!

Smakelijk!

Marc Vanderbruggen