AUTOKEURING OP TENERIFE

AUTOKEURING OP TENERIFE

Geschreven op 21-01-2020
Guy Devos


Iemand die over een voertuig beschikt in Tenerife, kent het wel ... ITV of I-te-ube staat voor Inspección Técnica de Vehículos. Zoiets als de autokeuring in Vlaanderen of APK in Nederland. Gelijk, ja maar toch anders.

Hoezo anders? Je kunt dit het best vergelijken met de automobielinspectie in de Lage Landen in de oorsprong ervan. Het KB in België verscheen op KB 15.03.1968. Fooien waren toen nog in de mode. Ik beweer hier niet dat je een inspecteur kunt omkopen, ik bedoel enkel dat de geest van een keuringsstation doet terugdenken aan de jaren ’70, bij ons thuis.

Met of zonder afspraak brengt je niet vlugger of trager door de autokeuring; dit is een utopisch gegeven. Je staat eerst allemaal samen gehokt in een bureeltje - wij stonden er laatst wel met 30 - kriskras door elkaar. Geen enkele vorm van een rij te bekennen, geen orde maar ook geen wanorde te bespeuren.

Als je daar voor de eerste keer naar toe moet, zakt de moed je in de schoenen en hoe minder Spaans je spreekt of begrijpt, hoe zwaarder die schoenen wegen. Nu en dan roept men een nummerplaat af van de online-afspraken, nu en dan schuifelen er personen zonder afspraak tot bij de beambte. Maar deze kent zijn vak. De bediende is specialist in ‘het afhouden van de druk en het negeren van de commentaren van de bezoekers’ die daar allemaal niet staan uit vrije wil.

Ik word, een half uur nà mijn uur van afspraak, afgeroepen en kan eerst onmiddellijk betalen, zonder pardon. Ik betaal 41,64 euro voor mijn benzineversie Suzuki Vitara uit 1995. En lap, het begint al: ik betaal de prijs van een lichte vrachtwagen tot 3.500 kg omdat er een trekhaak op mijn tweedehandsvehikel zit. Na de betaling krijg ik de nodige papieren en het vak waar ik met mijn auto mag aanschuiven.

Het valt op hoe uitgebreid het nazicht wordt uitgevoerd. Dit heeft te maken met de Europese regelgeving, maar ook de Canarische nonchalance valt hier te bespeuren. Op het einde van de inspectiestraat mag je dan je voertuig aan de kant zetten en na een poos wachten krijg je het verdict. De vierwieler krijgt een kleefvignet opgeplakt en het inspectierapport wordt samen met de documenten in de auto gedropt.

Ik weet dat een voertuig gekeurd wordt van ‘dag tot dag’. Nieuwe wagens tot vier jaar oud hoeven geen inspectie te ondergaan. Je krijgt twee jaar respijt vanaf de datum dat je voertuig 4 jaar oud is maar jonger dan 10 jaar. Je moet 1 keer per jaar naar de automobielinspectie als deze ouder is dan 10 jaar. Maar is jouw vierwieler ingeschreven als bedrijfsvoertuig, dan wordt de keuringsperiode gehalveerd.
Als voorbeeld neem ik mijn aftands vehikel uit de vorige eeuw; ouder dan 10 jaar en ingeschreven als bedrijfsvoertuig omdat er een trekhaak op zit, daarom moet ik iedere zes maanden naar 'het onderzoek'.

Wat wij als Lage Landers niet weten omdat dit bij ons ongebruikelijk is, is dat de keuringsdatum opschuift als je vroeger of (meestal) later je auto aanbiedt.
Je bent geen resident maar door het feit je zoveel als mogelijk op het eiland verblijft heb je geïnvesteerd in een voertuig. Dat is op zich een goede beslissing. Maar moet je hier dan fysiek aanwezig zijn op de datum van de volgende inspectie? Neen, is het antwoord.
Bij een te vroege aanbieding verandert de keuringsdatum naar vroeger en verlies je aan periodiciteit, bij een te late aanbieding verandert de keuringsdatum naar later en win je tijd. Dat doe je ongestraft … er is geen boeteclausule, je hoeft er heus niet voor te betalen! Ten minste als er niet meer dan één maand verstrijkt, daarna betaal je 12% meer op het vastgestelde tarief toegepast, exclusief IGIC (taksen).

Wel ontvang je op je verblijfadres een briefje waarin vriendelijk gesteld wordt dat het voertuig met deze immatriculatie op die datum moest worden aangeboden omwille van je eigen veiligheid en omwille van het milieu.
Het voertuig mag onder geen enkel beding de openbare weg op, je kunt je hebbeding niet meer gebruiken. Of toch?
Er is een uitzondering. Met een uitgeprinte afspraak in je bezit mag je je vierwieler verplaatsen van je verblijfadres naar het ITV-keuringsstation dat op de afspraak is vermeld. Zo kun je bewijzen aan de controlerende overheid dat je zonder omwegen op weg bent naar de automobielinspectie. De boetes om te rijden zonder keuringsbewijs lopen op tot € 500 en dat wil je heus niet betalen.

Vanaf 2018 kregen alle keuringsstations nieuwe apparatuur waarmee ze de elektronische beveiligingssystemen en emissiecontrolesystemen kunnen inspecteren die in een nieuw addendum van desbetreffende wetgeving is voorzien.
Deze systemen maken het mogelijk om het identificatiesysteem, de afgelegde kilometers, de elektronische stabiliteitssturingen, het antiblokkeersysteem ABS, de airbags, de SRS, de lichten en signalisatie van het voertuig te controleren.
Later, in een tweede fase zal deze regeling nog uitgebreid worden en zullen ook de meer complexe systemen, zoals nachtzichtcamera' s, snelheidsbegrenzers, koplampenregeling, enz ... kunnen gecontroleerd worden.
Al deze tests zullen uitgevoerd worden door middel van directe en interactieve communicatie tussen het diagnosesysteem en de voertuigcomputer.
Dat belooft ...!

Wanneer je naar de inspectie moet kun je HIER nalezen. Hoeveel het kost vind je HIER.