AMBACHTELIJKE BIEREN OP DE CANARISCHE EILANDEN

AMBACHTELIJKE BIEREN OP DE CANARISCHE EILANDEN

Geschreven op 20-02-2020
Marc Vanderbruggen


Wie aan de Canarische eilanden denkt zal deze waarschijnlijk eerder associëren met wijn dan met ambachtelijk bier als we spreken over “ambachtelijke brouwsels”. Toch zijn er momenteel 28 ambachtelijke brouwerijen op de Canarische eilanden. Met uitzondering van La Graciosa heeft ieder eiland een of meerdere brouwerijen. Dat is toch verrassend veel vind ik voor een eilandengroep in de Atlantische oceaan met net geen oppervlakte van 7500km².

Tenerife spant daarbij de kroon met 8 ambachtelijke brouwerijen. Een van de meest gekende brouwerijen op Tenerife is Cervecería Tacoa in El Sauzal. Tacoa werd opgericht in 2001 uit was de eerste ambachtelijke brouwerij op de Canarische Eilanden en is momenteel de tweede oudste van Spanje. Tacoa brouwt 12 stijlen van 100% natuurlijk bier, zonder chemische ingrediënten, geïnjecteerd gas of pasteurisatie.

Wie wil kan de bieren van Tacoa gaan proeven in la FÁBRICA. Een speciale ruimte naast de brouwerij om te genieten van hun creaties, eventueel samen met enkele heerlijke gerechten. Het menu van de FACTORY bestaat uit een aanbod van zelfgemaakte gerechten & tapas. Een unieke ervaring! Meer info vind je op hun facebookpagina.

De andere ambachtelijke brouwerijen op Tenerife zijn: Agüita, Blue Monkey, Chutney, Jeito, La Armada, La Jefa, Larrancadilla  en Tierra de Perros.

Maar volgens kenners zijn Chutney, Tierra de Perros, Jeito en La Armada toch wel de aanraders!

Schol en drink met mate!

Marc Vanderbruggen