GOEDKOPER MET MEER PASSAGIERS

Geschreven op 01/05/2020
Guy Devos


Je komt naar Tenerife om uit te rusten in een stressloze omgeving om daarna opgeladen de draad terug op te nemen. Of je komt overwinteren op een zonnig eiland met aangename zomerse wintertemperaturen en als de tijd aankomt om terug te keren naar een vertrouwde omgeving, waar familie en vrienden op je wachten, steekt een coronavirus de kop op waarbij  COVID-19 alles en iedereen geselt en gijzelt.  

Na tal van repatriëringsvluchten, die door de overheid werden ingericht, is de machine helemaal stilgevallen. Tientallen personen zijn achtergebleven, alhoewel ze zich hadden geregistreerd bij de FOD – Buitenlandse Zaken om met een repatriëringsvlucht terug naar huis te kunnen reizen. Niet dus …!
Wij gaan het dan zoeken bij een eerder idee van Jos Buyck en William Goemaere, die een paar weken geleden een eigen repatriëringsvlucht hebben georganiseerd. Onder druk van deze organisatie en onder druk van de media-aandacht verschenen er uit het niets een aantal vluchten door de Belgische overheid georganiseerd. Nu is het stil aan de overkant en daarom leggen wij een vlucht in om de laatste der Mohikanen van het eiland te halen.

Deze aankondiging is via sociale media verspreid en moet mensen bereiken die op Tenerife vastzitten door het stopzetten van reguliere vluchten ten gevolge van de COVID-19-crisis. 

MENSEN DIE OP TENERIFE VASTZITTEN KUNNEN NAAR HUIS MET EEN EIGEN REPATRIËRINGSVLUCHT …!
Deze vlucht (TFS-BRU) gaat door op 6, 7 of 8 mei 2020.
Vliegtuig: Boeing 737-800 (B738) met 189 plaatsen.
De prijzen worden als volgt vastgesteld:
vanaf 125 passagiers = 595 EUR per seat (incl. taksen)
Vanaf 150 passagiers = 495 EUR per seat (incl. taksen)
Met 189 passagiers (vol) = 395 EUR per seat (incl. taksen)
De prijs varieert volgens de gemaakte reservaties.
Momenteel is er een lijst met 84 geïnteresseerde personen.
Wil je mee? Stuur dan een e-mail naar charter.belgium@luxaviation.com met vermelding van naam en voornaam per persoon en een gsm-nummer.
Wij hebben de vraag gesteld of op deze repatriëringsvlucht ook huisdieren mee mogen. We wachten op antwoord.
Operated by Luxaviation – Flight by TUI Belgium

Bovendien zitten als deze mensen bijna 50 dagen in een volledige lockdown. Zij mogen enkel naar buiten om naar de winkel, de dokter, apotheker of de bank te gaan. Voor de rest … binnen blijven. Niet wandelen, niet sporten, niet joggen en niet fietsen. Gezellig is anders en vooral strenger dan in de Lage Landen …!

Als je naar de prijzen kijkt die ons door de operator werden doorgestuurd om een eigen repatriëringsvlucht te organiseren valt het op dat de prijzen aan de hoge kant zijn. Akkoord, dit zijn niet de aantrekkelijke prijzen die Tenerife-vakantiegangers tot voor de crisis betaalden voor een doordeweekse chartervlucht.
De prijs is gebaseerd op een heen- en terugvlucht van Tenerife Sur naar Brussels Airport. De heenreis verloopt zonder passagiers, vandaar dat de terugkerende passagiers het complete prijskaartje voorgeschoteld krijgen.

Omdat niemand weet hoeveel mensen er zijn achtergebleven. Hoeveel mensen er willen terugkeren naar hun vaderland is een beetje koffiedik kijken voor Dominiek Deman, die voor Luxaviation de operaties in goede banen leidt. Daarom staan er drie prijzen die steunen op het principe ‘goedkoper met meer passagiers’.

Personen die worden afgeschrikt door de hoge prijzen schrijven zich beter in via een e-mailbericht naar charter.belgium@luxaviation.com, zodat de groep gerepatrieerden groeit en de prijs voor iedereen daalt.
Éénmaal er 100 inschrijvingen zijn, krijgt iedereen een link toegestuurd om zijn boeking definitief te maken door persoonlijke gegevens in te vullen. Daarnaast zal men ook eenvoudig de betaling kunnen uitvoeren.
Niet twijfelen als je wilt terugkeren, want van overheidswege zijn er geen repatriëringsvluchten meer gepland en de vluchtschema’s van vliegtuigmaatschappijen zijn momenteel gecanceld tot medio juni, en misschien wordt deze no-fly strategie verlengd. Wie nu niet inschrijft blijft noodgedwongen nog een paar maanden op Tenerife.
Iedereen krijgt 100 % garantie dat het geld wordt teruggestort binnen de 3 werkdagen als de vlucht niet doorgaat. Dit systeem wordt door Luxaviation gebruikt om vluchten te charteren voor voetbalclubs en hun fanatieke supportersaanhang. Onlangs werd dit ook toegepast om seizoenarbeiders uit Praag naar België te brengen voor de aspergepluk. Een goed, eerlijk, transparant en degelijk systeem.

Luxaviation is niet de eerste de beste. Deze firma verhuurt en exploiteert vliegtuigen sedert 1964. De eigen vloot bestaat uit 30 privéjets die vanaf Kortijk Airport en Brussels Airport worden ingezet om hun klanten de wereld rond te vliegen. André Rieu en zijn orkest worden overal naartoe gebracht door Luxaviation. Ook een aantal repatriëringsvluchten naar Tenerife, Malaga, Marrakech, New York, Bahamas, Zuid Afrika, en nog een aantal plaatsen meer werden door deze wereldfirma professioneel uitgevoerd en begeleid.