Een virtuele wereld, “made in Tenerife”

Geschreven op 21/05/2020


In de wondere wereld van Virtual Reality zijn Maki Deprez (19) en Caitlyn Meeks (48) dé techneuten bij uitstek. Maki, geboren te Oostende en sinds 16 jaar woonachtig op het exotisch eiland Tenerife leerde haar vriendin Caitlyn eerst virtueel kennen. Dat Caitlyn op dat moment in San Francisco woonde, vormde in hun digitale wereld geen probleem. Het werd het startsein van een intense samenwerking.


Samen kwamen ze op het idee om mensen te verbinden en elkaar te ontmoeten in een fictieve omgeving, de Virtual Reality. Het is een door computer gecreëerde wereld waarin je kan rondkijken en bewegen. Het is dus iets wat echt lijkt maar in feite niet is. Niet nieuw? Inderdaad, honderden miljoenen dollars werden reeds geïnvesteerd om VR zo aantrekkelijk en toegankelijk mogelijk te maken. Bedrijven werkten met top designers en programmeurs en toch is gedurende al die jaren de vraag naar VR beperkt gebleven. We kennen allen wellicht de VR-brillen, maar daar blijft het bij.

Maki en Caitlyn brengen daar vandaag verandering in met hun eigen bedrijf, Tivoli Cloud VR. Ze bieden een unieke en persoonlijke beleving van Virtual Reality. Maki gebruikte daarbij de bestaande technologie, werkte uren en dagen om alle codes te ontcijferen en nieuw leven in te blazen en voegde er innovatieve nieuwigheden aan toe. Een huzarenstukje dat enorm veel zelfdiscipline vraagt, iets wat niet elke jonge vrouw op 19-jarige leeftijd gegeven is.

Met deze technologie kan je vanuit je luie zetel elke fantasiewereld binnentreden die je wenst. Wil je een avondje uit en gaan dansen, een gezellige ontmoeting in een bar of een evenement bijwonen? Alles kan. Je maakt je eigen avatar, je eigen virtuele ik, ... en gaat op stap. Het programma neemt je lichaamstaal, je stemnuances en zelfs je oogbewegingen over zodat je volledig jezelf kan uitdrukken in een fantasiewereld. Dit is wat VR dankzij Maki en Caitlyn echt uniek maakt, je kan de beleving “voelen”. En vergis je niet, je ontmoet er echte mensen, die op hun beurt zichzelf laten vertegenwoordigen door hun eigen avatar.Ook in de professionele wereld is Tivoli Cloud VR een hit. De CEO van een bedrijf nodigt zijn medewerkers uit voor een belangrijke vergadering. Waar ook ter wereld deze collega’s zich bevinden, iedereen stapt op het afgesproken uur het auditorium binnen. Collega’s schudden elkaar de hand zonder corona risico te nemen. Ze volgen de presentatie op een groot scherm en kunnen reageren of vragen stellen. Mensen die zich in het echte leven op verschillende locaties bevinden zijn nu meer dan ooit verbonden.

Wat ooit begon in Tenerife, wordt groter dan deze twee ondernemers ooit hadden kunnen bedenken. Caitlyn & Maki startten 7 maanden geleden al hun eigen bedrijf op in San Francisco Silicon Valley, het epicentrum van de technologie, een plaats waar bedrijven geloven in innovatie en elkaar stimuleren de beste te worden. Dankzij jaren van inzet en zelfdiscipline staat het duo waar ze vandaag willen zijn, op de vooravond van hun operationele uitrol, dat op 13 juni zal plaatsvinden. De internationale technologiewereld toont interesse en gesprekken zijn aan de gang om dit platform verder uit te breiden en bekend te maken bij het brede publiek. Dankzij Google Cloud, Amazon Web Services en Digital Ocean is hun project in een versneld tempo geraakt en er wacht hen weldra een beloftevolle toekomst. En gezien de corona situatie is de vraag naar digitale ontmoetingen de afgelopen tijd enorm gestegen.

De familie Deprez, die al jaar en dag hun vaste stek in Tenerife heeft en er een gekend Telecombedrijf runt (Roxiplus.es), ziet hun dochter binnenkort vertrekken richting de Verenigde Staten. Ze ervaren dit niet als een afscheid maar juist als een bekroning op het harde werk van de voorbije jaren, dankzij de doorzetting en volharding van deze twee ondernemers. De ouders Hans en Katrien, broer Bram en schoonzus Laura zijn een steun en toeverlaat. Ze zagen deze droom groeien en hebben mee ervaren hoe er met veel liefde en warmte aan dit concept gewerkt werd. Ze zijn ontzettend fier en wensen Maki en Caitlyn veel succes met hun innovatief bedrijf.

Volg Maki & Caitlyn via: https://www.facebook.com/TivoliCloudVR en https://blog.tivolicloud.com/