VIDEO ADEJE

VIDEO ADEJE

Geschreven op 23-05-2020
Guy Devos

De beelden tonen ons wat de coronatijd vooraf ging …!

Adeje is een van de 31 gemeenten in Tenerife, daar waar het toerisme bloeit en nog steeds groeit. Er wonen ruim 44.000 personen op een oppervlakte van 105,95 km² en het is een van de rijkere gemeenten op het eiland. Het centrum ligt niet aan de kust maar vijf kilometer landinwaarts op een hoogte van 280 meter boven de zeespiegel rakelings langs de Barranco del Infierno. Adeje herbergt vooral lokale inwoners.
De toeristen daarentegen verblijven hoofdzakelijk in de kustzones die ronkende namen dragen als Costa Adeje, Playa Paraiso, La Caleta, Playa Fañabe en Callao Salvaje. Ook Playa de las Americas maar dat is een kuststrook die ook gedeeltelijk in de gemeente Arona ligt.

Adeje bestaat uit een aantal deelgemeenten en gehuchten die luisteren naar de namen Taucho, Tijoco Alto, La Concepción y La Quinta, Los Menores, Tijoco Bajo, Adeje, Miraverde, Las Moraditas, Fañabé, Armeñime, Callao Salvaje, La Caleta, San Eugenio, Torviscas, La Caldera, Las Cancelas, Marazul, Sueño Azul, Playa del Duque, Playa de Las Américas, Playa Paraíso, El Puertito, El Beril & Playa Fañabe.

Vooral de Costa Adeje is een exclusieve verzamelplaats waar exquise winkels, luxehotels en idyllische wandelpromenades de kuststrook sieren. Winkelcentra, ontspanningsgelegenheden, eethuisjes, bars, terrasjes en amusement liggen er voor het rapen. 
Adeje bezit ook twee waterpretparken: Siam Park en Aqualand zorgen voor een afkoelend verzetje voor  jonge en/of minder jonge kinderen. Ook de plezierhaven Puerto Colón zorgt voor de nodige ambiance.

Kortom, de kuststrook is een aanrader voor iedereen die het mooie en het aangename aan het drukke toeristische leven in deze regio koppelt. Je bent er nooit alleen. Enkel als je de totale rust opzoekt heb je daar niets te zoeken. Maar daarvoor zijn een resem aan oplossingen voorhanden.

Video: Ray Cordell