Kom overwinteren op de Canarische Eilanden, de natuur in zijn puurste vorm

Geschreven op 11/09/2020


Vulkanen, bossen, paradijselijke stranden, zandduinen, duizelingwekkende kliffen, natuurlijke poelen, zeeën vol leven en een schone en beschermde lucht vormen een van de meest waardevolle ecosystemen ter wereld: de Canarische Eilanden. Met 40% beschermd grondgebied en zeven biosfeerreservaten zijn de acht eilanden de perfecte bestemming om te overwinteren midden in de natuur.

Tenerife - Elk eiland is anders, dus de mogelijkheden zijn talrijk en gevarieerd. Of het nu boven de wolken is of op zeeniveau, veel plaatsen op de Canarische Eilanden kunnen te voet worden verkend. Een voorbeeld, het ‘Parque Rural de Teno’ op Tenerife, verplicht voor diegenen die rust en harmonie zoeken, indrukwekkende landschappen en contact met de natuur. Tenerife is ook de thuisbasis van de hoogste berg van Spanje (El Teide - 3718 m.) en op twee na de hoogste vulkaan ter wereld. De Teide ligt in het ‘Parque Nacional del Teide’, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en kan zowel te voet worden verkend als met de auto over de enige asfaltweg die dit adembenemende landschap doorkruist.

Gran Canaria biedt ook een grote verscheidenheid aan landschappen. Het ‘Parque Natural de Tamadaba, op een hoogte van meer dan 1.000 m; vanwaar je indrukwekkende kliffen kunt zien die bekend staan ​​als de "drakenstaart", heeft een van de best bewaarde dennenbossen op de Canarische Eilanden. In het hart van het eiland valt de ‘Roque Nublo’ op, een indrukwekkende vulkanische monoliet die de spectaculaire ‘Caldera de Tejeda’ symboliseert . In dit gebied vinden we een paradijs van allerlei soorten rotsformaties.

Naast puur zand en zee en met meer dan 150 km. aan stranden valt Fuerteventura ook op door zijn sobere vulkanische landschap en golvende bergen onderbroken door een echt natuurlijk monument, de ‘montaña de Tindaya’. Liefhebbers van windsurfen en kitesurfen vinden in Jandía, Corralejo en El Cotillo hun ideale plek. Voor wie op zoek is naar een oase van rust dan zijn de stranden en het landschap van het eilandje Lobos de perfecte plek.

Lanzarote is het eiland waar de natuur en kunst hand in hand gaan, vooral dankzij het onvermoeibare werk van de universele Canarische kunstenaar César Manrique, die ook zijn invloed heeft gehad op de meest adembenemende landschappen van de Canarische Eilanden : het ‘Parque Nacional de Timanfaya’, een indrukwekkende wereld van vulkanen en lavastromen in duizend kleuren. De ‘Mirador del Río” is een andere onbeschrijfelijke ervaring. Van daaruit is het landschap van ‘los Riscos de Famara en van de Archipiélago Chinijo’ te zien in al zijn grootsheid, waartoe La Graciosa behoort. Het is het achtste en kleinste van de Canarische eilanden, een paradijselijke plek zonder asfalt, ideaal om te duiken.

De schoonheid zoals die van La Palma, la Isla Bonita, een ideale bestemming om te ontspannen en tot rust te komen, maar ook voor liefhebbers van actief toerisme. Een groot aantal bospaden zullen u helpen de Canarische dennenbossen, het laurierbos, de vulkanen en ook de kust van La Palma te ontdekken. We kunnen dit eiland van de hoogste top tot aan de zee verkennen op een route die begint bij ‘Roque de los Muchachos’, de hoogste top van La Palma op 2.426 m, naar de kust van Puntallana.

La Gomera staat synoniem voor uitbundige natuur. Een natuurlijke verzameling van unieke schoonheid, die maximaal tot uiting komt in het ‘Parque Nacional de Garajonay’, uitgeroepen tot werelderfgoed door de UNESCO. Hier vindt men bossen met verschillende plantensoorten, vaak omgeven door een zee van wolken. Tot de ‘must-sees’ behoren de ‘Mirador de los Roques’, de ‘acantilado de Los Órganos’ en’ Valle Gran Rey’, een prachtig beeld van palmbossen die zich vermengen met de teeltterrassen die de hellingen van de ravijnen lijken te beklimmen.

El Hierro is het perfecte eiland voor rust en ontkoppeling. U zult gefascineerd zijn door het contrast van het vulkanische land met het groen van de bossen en de transparantie en rust van de wateren van La Restinga, een van de drie zeereservaten van de Canarische Eilanden. Je kunt er duiken om een ​​van de mooiste onderwaterlandschappen ter wereld te bewonderen, vol leven. Maak ook een wandeling door de bossen of adem gewoon de rust in, geniet van de stilte en aanschouw het panoramisch uitzicht zoals de indrukwekkende ‘valle de El Golfo’ ons geeft vanuit de prachtige ‘Mirador de la Peña’.