De toekomst van reizen ligt bij ‘deep learning’

Geschreven op 29/10/2020


Het lijdt geen twijfel dat de reisindustrie hard is getroffen door de huidige pandemie. Plaatsen die ooit tot de nok waren gevuld met toeristen, zijn nu leeg en mensen zijn steeds minder geneigd om te reizen vanwege het risico op infecties en de quarantainevereisten. 

Alle aanwijzingen wijzen er echter op dat deze reisstop tijdelijk is. Analisten voorspellen dat de opgekropte vraag naar reizen een verdere impuls zal geven aan de zwaar getroffen industrie naarmate de beperkingen worden opgeheven en de angsten van de mensen afnemen. Dit is een cruciaal moment voor de branche, aangezien reisorganisaties eraan werken om de uitdagingen van COVID-19 het hoofd te bieden.

Reisondernemingen hebben nu meer dan ooit de geavanceerde mogelijkheden van ‘deep learning’ nodig om nieuwe kansen te creëren en innovatieve manieren te vinden om nieuwe klanten te bereiken. 

Voor degenen die niet bekend zijn met de technologie, is deep learning een vorm van ‘machine learning’ dat afhankelijk is van neurale netwerken. Een neuraal netwerk kan echter niet worden geprogrammeerd om een bepaalde taak stap voor stap uit te voeren, maar leert door het zien van voorbeelden. De beeldherkenningsmogelijkheden van Facebook, spraakherkenning, de vertaalmogelijkheden van Google... al deze innovaties worden mogelijk gemaakt door deep learning.

Systemen die gebruikmaken van deep learning zijn in staat om snel grote hoeveelheden gegevens te analyseren, de waarschijnlijkheid van een bepaalde uitkomst te bepalen en zich aan te passen als er nieuwe informatie binnenkomt. Ze zijn in staat patronen te vinden die anders onopgemerkt zouden zijn gebleven voor de mensen. De analytische vaardigheden van ‘Deep Learning’ maken het om verschillende redenen een perfecte technologische oplossing voor de reisindustrie. Ten eerste werken deep learning-algoritmen het beste wanneer ze worden gevoed met zoveel mogelijk gegevens. Aangezien er gewoonlijk op een bepaald moment miljoenen mensen reizen of hun volgende reis plannen, geeft dit de reisorganisaties de mogelijkheid om potentiële klanten te identificeren en dat is de beste manier om ze nog nauwkeuriger met reisvoorstellen te kunnen benaderen.

Alleen al in 2019 werden er 1,5 miljard internationale toeristenaankomsten wereldwijd geregistreerd, dat is 4% meer dan het totaal van het voorgaande jaar. Reisorganisaties hebben de mogelijkheid om gebruik te maken van een enorme hoeveelheid gebruikersgegevens, gegevens die kunnen worden gebruikt om nieuwe reisbestemmingen kenbaar te maken, om op dynamische wijze vliegtickets en hotelkamers aan te prijzen, naast het aanbieden van gepersonaliseerde pakketten.

Grote spelers in de reisbranche passen al dagelijks sommige vormen van machine- en deep learning toe. Airbnb bijvoorbeeld heeft neurale netwerken geïmplementeerd in de site en mobiele app van het bedrijf voor het verbeteren van de relevantie van zoekresultaten en het verhogen van boekingen. Ook Hotels.com maakt gebruik van algoritmen voor machine learning om accommodaties aan klanten voor te stellen op basis van hun eerdere gedrag en aanbevelingen te personaliseren op basis van de aanbiedingen waarop klanten eerder hebben geklikt.

Deep learning kan reisorganisaties helpen om drie doelstellingen te bereiken. Ten eerste om de potentiële klanten te overhalen om te boeken; ten tweede om een ​​beter inzicht te krijgen van het gebruikersgedrag en de factoren die iemand motiveren om een ​​bepaalde bestemming of merk te verkiezen boven een andere; en ten derde om doelgerichte advertenties en aanbiedingen voor die specifieke gebruiker te selecteren en de boekingen te verhogen. 

Meer en meer vindt de reisindustrie deep learning een onmisbaar ingrediënt voor succes. Met deep learning kunnen reisorganisaties nieuwe klanten vinden die willen profiteren van bepaalde reisdeals en de advertentie-uitgaven kunnen in realtime worden aangepast.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).