De vzw Happy2Help - Tenerife

Geschreven op 18/11/2020


Wie zijn wij?

We zijn een erkende en geregistreerde vzw op Tenerife, een groep vrienden/vrijwilligers uit het Verenigd Koninkrijk, België, Nederland, Tenerife en Zuid-Amerika. We hebben een duidelijke missie en strategie.

Missie / Strategie

Onze missie is: de armoede in de gemeenschap verlichten, voornamelijk binnen de gezinnen met beperkte of helemaal geen middelen, maar ook voor personen die kortstondig enige steun nodig hebben. We hechten ook veel belang aan het feit dat de mensen en de kinderen leren bewust worden dat er wel mensen zijn die bekommerd zijn om hun welzijn en hen daarin willen helpen.

Enkele concrete voorbeelden:

Tijdens de lockdown in deze Corona-crisis maakten we wekelijks voedselpakketten voor meer dan 70 families. De pakketten bestonden uit droge voeding, melk, groenten en vers vlees. Gelukkig konden we in deze moeilijke tijden rekenen op sponsoring. Ik vermeld hier graag JP van Meat Boutique en nog enkele andere Britse sponsors. Nele Messiaen van Westhaven Bay stelde haar infrastructuur gratis ter beschikking, je moet namelijk weten dat we hier al snel over een paar honderd kilo per week spreken.

Ondertussen zijn de families, die voedsel nodig hebben, al sterk gereduceerd. Sommigen verlieten het eiland of zijn ondertussen weer aan het werk. Momenteel hebben we nog een 40-tal families die wekelijks steun krijgen.

Buiten het aanreiken van voedsel, willen we de families ook leren zichzelf te bedruipen. Het helpen zoeken naar werk is daar een voorbeeld van.

Mensen helpen bij het vervolledigen en afmaken van hun studies is nog zo een voorbeeld.

Een ander intens werk momenteel is de mensen helpen bij het in orde brengen van hun papieren en indien nodig mensen begeleiden bij het aanvragen van de nodige papieren. In dit proces worden ze bijgestaan door een maatschappelijke assistente, die deel uitmaakt van onze groep.

We steunen ook een gemeenschapshuis in het noorden van het eiland. Momenteel werken we aan een actie voor Kerstmis voor dit tehuis. Nele Messiaen van Westhaven Bay coördineert samen met Strephi Tudge deze aktie. Stephi Tudge is de coördinator van onze vzw Happy2Help.

Een andere actie waar we momenteel aan werken, is een actie ten voordele van de kansarme kinderen die een behandeling krijgen in het ziekenhuis El Mojón.

Voor al deze speciale acties wordt overleg gepleegd in de groep en wordt aan speciale fondsenwerving gedaan.Onze dagdagelijkse werking wordt bekostigd met gelden van:

  • Onze 100-club.
  • Donaties van onze leden en sympathisanten.
  • 2 grote evenementen per jaar. Vorig jaar hadden we een BBQ en een varken aan het spit. Dit laatste was een evenement in samenwerking met de wijnclub “Canarische wijnen – Vinos Canarios “


De efficiëntie van onze vzw zit vooral in:

  • Goede communicatie in de groep.
  • Snelle reactie als er een probleem gedetecteerd of gemeld wordt.
  • Transparante weergave van onze acties. Dit betekent o.a. dat er steeds een duidelijke feedback is van wat we hebben gedaan met uw centen.

 

Wil je ons beter leren kennen, neem dan gerust een kijkje op onze Facebookpagina Happy to Help (Comunidad Solidaria).

Wil je ons financieel steunen?  Word dan lid van onze 100-club.

U kan donaties doen op onze Paypal rekening  happy2help@gmail.com  of op onze bankrekening Santander ES28 00494441692710015941, swift BSCHESMM.

Heb je nog vragen? Contacteer ons gerust, ik ben Pat Roose en u vindt me op Facebook. 

Hartelijk dank namens het ganse Happy2Help team.