De 14 commerciële zones van de hoofdstad van Tenerife

Geschreven op 27/12/2020


Als u van winkelen houdt, dan is de hoofdstad Santa Cruz ‘the place to be’ want één van de grote attracties van Santa Cruz is dat het de mogelijkheid biedt om 14 commerciële zones te bezoeken met een grote verscheidenheid aan winkels, bars, cafés en restaurants, allemaal voorzien van parkeergelegenheid en vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.

1. Zona Centro

Het is een commerciële referentie in de hoofdstad, die zich heeft ontwikkeld rond bepaalde commerciële routes van groot toeristisch en commercieel belang. Het betreft een uitgebreide zone van de calle Prolongación Ramón y Cajal tot Santa Rosalía en van de avenida Francisco La Roche en Marítima tot Méndez Núñez. Het heeft een zeer breed commercieel aanbod met de beste boetieks, internationale merken en de nieuwste trends.

2. Zona Rambla

Het is gelegen in de buurt van twee boulevards: Rambla de Santa Cruz en Rambla de Pulido. Het loopt van de Plaza Weyler tot de Plaza de La Paz en van de Avenida San Sebastián tot het Parque García Sanabria. Het commerciële en restaurantaanbod is zeer gevarieerd en omvat kleine mode-, schoenen- en voedingswinkels, naast bars en restaurants.

3. Zona Toscal

Gelegen in de wijk El Toscal, een van de meest karakteristieke van Santa Cruz. Het ligt afgebakend tussen de straten Dr. José Naveiras, Santa Rosalía, Emilio Calzadilla en tussen de Avenida Francisco La Roche en de Rambla de Santa Cruz. De Calle de la Rosa is een van de belangrijkste winkelstraten van Toscal, samen met Méndez Núñez. Het commerciële aanbod is zeer gevarieerd zoals kleding en accessoires, textiel, schoeisel, sieraden en electronica.

4. Zona Cabo Llanos - Avenida Tres de Mayo

Hier bevinden zich grote winkelcentra en een belangrijk vrijetijdsaanbod, zowel binnen de winkelcentra (bioscopen, restaurants, persoonlijke diensten, enz.) als daarbuiten. Er zijn brede lanen, veel parkeerplaatsen en brede trottoirs. Het heeft ook een belangrijk mobiliteitspunt in het midden van de Avenida Tres de Mayo, waar buslijnen van over het hele eiland toekomen.

5. Zona Mercado

Het is een van de drukste commerciële zones in de hoofdstad. De centrale kern wordt gevormd door de ‘Mercado Nuestra Señora de África’ (markt), waarrond commerciële routes lopen waar kleine winkels met een gevarieerd aanbod en horecagelegenheden samenkomen. Het gebouw waar La Recova is gevestigd, bestaat uit 2 verdiepingen met open patio's die aangenaam zijn om te wandelen en waar u de grote verscheidenheid aan vers voedsel kunt bewonderen.

6. Zona Estadio

Gelegen bij het binnenkomen van Santa Cruz in het district Salud-La Salle en wordt afgebakend tussen de Avenida San Sebastián, de Calle Góngora en de Avenida Tres de Mayo, Pérez Armas, Madrid en Bélgica. Het commerciële en serviceaanbod is zeer gevarieerd.

7. Zona La Salud - Avenida Venezuela

De open commerciële zone La Salud - Avenida Venezuela bevindt zich in het district Salud-La Salle. De belangrijkste winkelstraat is de Avenida Venezuela waar men vooral huishoudelijke apparatuur, voedingswinkels, dierenwinkels, bouwmarkten, kappers en bars vindt.

8. Zona La Gallega – El Sobradillo

Het is gelegen aan de Avenida de Los Majuelos tussen de wijken La Gallega en El Sobradillo. Het is een zone met brede trottoirs en promenades, waar je een dagje kunt shoppen vanwege het gevarieerde winkelaanbod, terwijl je iets kunt drinken of eten in de verschillende bars en restaurants. De zone is de laatste jaren erg populiar geworden vanwege de opening van nieuwe bedrijven en commerciële ketens die aan weerszijden van de Avenida de los Majuelos zijn gevestigd.

9. Zona Salamanca

Het bestaat uit een reeks straten die lopen van de Avenida Islas Canarias tot de Calle Horacio Nelson en van de Calle San Cristóbal en de Calle Salamanca tot de Rambla de Santa Cruz. De belangrijkste commerciële slagader is de Calle Salamanca. In de omgeving zijn er zeer diverse commerciële eetgelegenheden maar ook slagers, groentewinkels, viswinkels, bakkerijen, snoepwinkels, supermarkten, computer-, tabaks- en meubelwinkels.

10. Zona La Salle

In La Salle is er een commerciële woonwijk met parken en scholen. Het is geïntegreerd rond de Avenida La Salle, de belangrijkste winkelstraat met verschillende winkels.

11 Zona Añaza

Over Añaza spreken is spreken over het grote commerciële centrum als de sociaal-economische motor van het gebied, over de grote aangrenzende vestigingen en over de grote commerciële activiteit die zich in het woongebied voordoet.

12. Zona Anaga

Het is de toeristisch-landelijke kern van de stad. Tegelijkertijd zijn er zeer diverse activiteiten die gaan van toeristische activiteiten zoals de zon en het strand, via wandelroutes, tot de residentiële activiteiten van de wijken María Jiménez of Valleseco. Het heeft een breed gastronomisch aanbod.

13. Zona Ofra -Avenida Príncipes de España

Het is gecentraliseerd rond twee winkelcentra: Los Príncipes en Yumbo, waarrond kleine winkels zich hebben gevestigd. Het complex omvat een breed commercieel en dienstenaanbod.

14. Zona Valle Inclán - Azorín

Het bevindt zich tussen de Avenida Pérez Armas en de Calle Alcalde García Ramos en de Calle Valle Inclán en Ramiro de Maeztu. Het wordt gekenmerkt door kleine commerciële levensmiddelenbedrijven zoals groentewinkels, bakkerijen, delicatessenwinkels, maar ook bouwmarkten, dierenwinkels, kappers en bars. In de omgeving is het Parque La Granja en het ‘Casa de la Cultura’.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).