Slaapactie - vzw Happy2Help - Tenerife

Geschreven op 18/01/2021


 

Op zaterdag 16 januari hielden 5 leden/sympathisanten van de Vzw Happy2Help een actie om de toestand van de daklozen op Tenerife onder de aandacht te brengen en fondsen te werven voor het aankopen van tenten en slaapzakken voor daklozen.

We rekenden op uw steun, we kunnen slaapzakken aankopen aan 20 euro per stuk.  Zoals steeds gaven velen onder jullie massaal gevolg aan onze oproep. U kan nog steeds doneren op onze Paypal rekening: happy2helppaypal@gmail.com of onze bankrekening : ES 28000494441692710015941 BIC : BSCHESMM

Op 16 januari om 21.30 uur begonnen de 5, waaronder ondergetekende aan de actie.

We hadden allen warme kleding aan en waren gewapend met een slaapzak en een matje of karton. We hadden een verwarmend (sterk drankje) bij en koffie en chocoladepoeder. We hadden ook een kleine vuurkorf en wat hout ter beschikking.

De eerste uren van 21.30 tot 02.00 uur verliepen relatief goed. We hadden serieuze gesprekken en hielden een kleine quiz onder elkaar.

Om 02.00 uur gingen de eersten de slaapzak in en was het hout opgebruikt. Ikzelf bleef wakker tot 04.30 uur. De temperatuur viel eigenlijk best mee, er vielen rond 04.00 uur enkele druppels en gelukkig bleef het daarbij. De heldere sterrenhemel was een prachtig beeld omdat het bij momenten weinig bewolkt was. De stilte en de mooie hemel herinnerde me aan onze nietigheid in het natuurlijke geheel. Om 05.12 uur werd ik gewekt door de eerste krijsende overvliegende vogels; vanaf toen was het eigenlijk meer waken dan slapen. Rond 06.30 uur werd de rest van mijn ploegmaten stilaan wakker. De actie werd afgerond om 07.00 uur.

We onthouden vooral dat:

  1. We ons gelukkig mogen achten dat we een bed hebben om in te slapen en een dak boven ons hoofd. Een nacht onder de sterrenhemel lukt nog wel, maar meerdere nachten wordt op termijn problematisch, zeker weten.
  2. De nietigheid van de mens in het totale plaatje. Je ligt op je rug op de grond en boven je hoofd zie je het fantastische dat ooit gecreëerd is door?
  3. In deze harde tijden waarin iedereen de crisis op een of ander manier voelt, er toch nog mensen zijn die anderen willen helpen. Dit geeft enorm veel warmte in deze koude dagen/nachten.

Wilt u verder de werking en acties van onze Vzw Happy2Help volgen? Volg dan onze Facebookpagina' Happy2Help'. Heb je vragen, contacteer me gerust.

Warme groeten en een welgemeende “dank u wel “namens het ganse Happy2Help team.

Pat Roose