Rehabilitatieproject voor het ‘Casa de Los Ayala’ op La Gomera

Geschreven op 10/03/2021


De president van de Cabildo van La Gomera, Casimiro Curbelo, meldde dat, zoals gepland in de begrotingen van de Canarische Eilanden voor 2021, de regering 400.000 euro zal ontvangen om het rehabilitatieproject van het ‘Casa de Los Ayala’ in Chipude uit te voeren.

Het ‘Casa de Los Ayala’ is een van de weinige haciënda’s die nog in hun oorspronkelijke staat verkeren, vandaar de speciale betekenis die het heeft voor het erfgoed van La Gomera.

Samen met de ‘Iglesia de Nuestra Señora de la Candelaria’ in Chipude zijn ze de twee architectonische elementen met de grootste waarde voor het eiland en dankzij hun rehabilitatie kan deze plek worden beschermd.
De infrastructuur zal worden aangepast voor toeristisch gebruik en zal ook een informatieruimte huisvesten gewijd aan het erfgoed en de etnografie van La Gomera.

Deze plaats met een grote architectonische waarde zal volledig worden gerestaureerd en zal een bron zijn van informatie voor de burgers en de bezoekers en zal dienen om het behoud van de erfgoedelementen te versterken. Gezien de strategische ligging is het een erg interessante stopplaats voor degenen die de regio bezoeken, aldus Curbelo.

Dit project sluit aan bij het rehabilitatieproject van het huis van de bekende dichter, Pedro García Cabera, gelegen in El Palmar in Vallehermoso, waarvoor de Cabildo van La Gomera een investering van 600.000 euro heeft gedaan.