Maskers, een nieuw milieuprobleem op het eiland

Geschreven op 14/03/2021


De ‘Fundación Telesforo Bravo’ waarschuwde gisteren dat de wegwerpmaskers helaas een nieuw milieuprobleem zijn geworden en dat ze overal worden teruggevonden, zowel in stedelijke gebieden, als in de bergen en de kustgebieden van Tenerife.

Dit werd gisteren aangekondigd door de voorzitter van de milieubeschermingsorganisatie, Jaime Coello, die benadrukte dat de eilanden te maken hebben met een nieuw afvalprobleem dat "rampzalig" is vanuit milieuoogpunt.

Zozeer zelfs dat in Tenerife de stranden aan de kustgebieden al getroffen zijn, maar ook de natuurgebieden zoals het Teide Nationaal Park, de Rambla de Castro (Los Realejos) of de Barranco del Infierno (Adeje) en vele anderen.

Volgens de wereldwijde milieuorganisatie OceansAsia, die gevestigd is in Hong Kong, werden in 2020 minstens 52 miljard maskers vervaardigd in de wereld, een lage schatting, waarvan er minstens 1,56 miljard in de oceanen belandde.

Ja, het is waar dat het een zeer ernstig probleem is, voegt Coello eraan toe, die erop wijst dat de enclaves waar dit nieuwe afval is gevonden ook die gebieden zijn die al te lijden hebben onder andere soorten afval.

De groep erkent dat het "gecompliceerd" is om het probleem van de maskers aan te pakken maar eist een grotere betrokkenheid van de administraties en de lancering van doorlopende bewustmakingscampagnes.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).