Een unieke ervaring in Vilaflor: slapen in een Guanche-grot of in een cidervat (video)

Geschreven op 30/03/2021


In Trevejos, een gehucht van Vilaflor met enorme wijngaarden en dennenbossen, bevindt zich een kleine boerderij op een landgoed van drieduizend vierkante meter met een grot, de ‘Cueva Los Almendros’, op 1.200 meter hoogte.

Het is niet vanwege zijn wijn of zijn biologische fruitbomen, of omdat het bijna in een dennenbos ligt, dat het zo uniek is maar vanwege zijn accommodatie als plattelandstoerisme.

Bij Cueva Los Almendros is er geen receptie, geen buffet of kamernummers. Er zijn slechts twee grotten van Guanche-oorsprong (de Guanches zijn de oorspronkelijke bewoners van de Canarische Eilanden) en enorme cidervaten om in te slapen. Het zijn cidervaten, meegenomen uit Asturië, waar ruimte is voor een tweepersoonsbed en een nachtkastje, met een spectaculair uitzicht over een groot deel van Trevejos en de gemeente Arona. En dat allemaal met airconditioning of verwarming, volgens de behoeften van de gebruiker, dankzij de 19 fotovoltaïsche panelen die de nodige energie opwekken voor de hele boerderij.

Aanvankelijk kocht de Luxemburgse Roger Kamp het landgoed voor eigen gezinsplezier, maar na bijna twintig jaar van renovatie, besloot hij om het te verhuren aan gezinnen van zes of acht personen, maar ook aan stellen die de rust en de kalmte van de natuur opzoeken, zegt Roger.

Het landgoed verrast de bezoekers door zijn spectaculaire ligging met uitzicht in het noorden op Vilaflor, in het oosten de immense wijngaarden van Trevejos, in het westen een klein dennenbos en in het zuiden de gemeente Arona tot aan de kust. Maar afgezien van de uitstekende decoratie en het comfort van de twee grotten, is de grootste troef van Cueva Los Almendros dat je kan slapen in een groot cidervat, met een capaciteit van 20.000 liter.

Het is fantastisch om te slapen in een cidervat en wakker te worden tussen de fruitbomen en de amandelbomen, lekker te ontspannen aan het zwembad of te genieten van de barbecue, en dit allemaal in een uniek, natuurlijk decor. Daarom wordt de Cueva Los Almendros ook wel het Falcon Crest van Tenerife genoemd.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).