TNT Magazine
op 24-09-2020

De dienstensector stort in op de Canarische Eilanden

De omzet in de dienstensector daalde in juli met 29,3% op de Canarische Eilanden in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar, terwijl de totale daling dit jaar tot dusver 28,8% bedraagt. Dit blijkt uit de gegevens die gisteren werden vrijgegeven door het ‘Instituto Nacional de Estadística’ (INE), dat aangeeft dat de Canarische archipel de tweede autonome gemeenschap is waar de omzet het meest daalt, na de Balearen (-40,6%).

op 24-09-2020

Politie heeft handen tekort in het weekend door verboden feesten

De burgemeester van Santa Cruz de Tenerife, José Manuel Bermúdez, heeft dinsdag gewaarschuwd dat de lokale politie in het weekend handen tekort heeft omdat ze moeten ingrijpen op verboden feesten en privéfeesten in huizen waar de regels niet worden gerespecteerd.

Guy Devos op 24-09-2020

Twee zwaargewonden na explosie

De hulpcentrale 1-1-2 ontving op woensdag 23 september 2020 om 03.47 uur een oproep voor een ontploffing in een huis in Princesa Yballa in La Laguna. De hulpdiensten spoedden zich ter plaatse en troffen er twee zwaargewonde personen aan: een 50-jarige vrouw en een 37-jarige man.

  Guy Devos
Guy Devos op 24-09-2020

Herberg op Las Cañadas afgebroken

De herberg van op het Parque Naconal del Teide is geschiedenis. De herberg voor bergbeklimmers is afgebroken en de omgeving werd na de sloop terug in ere hersteld, zoals dit in een natuurgebied hoort te zijn.

  Guy Devos
Guy Devos op 24-09-2020

Geen onderbezetting gedurende de staking

De vakbonden die vertegenwoordigd zijn in het lokale politiekorps van Santa Cruz wilden via een persbericht het publiek inlichten over de staking van 23 september. Er werd gewag gemaakt van een minimumpermanentie om de coronamaatregelen op te volgen.

  Guy Devos
Guy Devos op 24-09-2020

Betere cijfers

Duitsland en het Verenigd Koninkrijk volgen de ontwikkeling van de coronapandemie op de Canarische Eilanden op de voet om te kunnen overgaan tot het opheffen van de beperkende reismaatregelen.

  Guy Devos
op 23-09-2020

Update : 143 nieuwe besmettingen en 2 overlijdens op dinsdag

Twee nieuwe sterfgevallen ten gevolge van Covid-19, één op Gran Canaria en één op Tenerife, brengen het aantal overlijdens op 217, verdeeld als volgt: 124 op Tenerife, 77 op Gran Canaria, 8 op Lanzarote, 6 op La Palma en 2 op Fuerteventura.

op 23-09-2020

De CEST vraagt om het voorbeeld van Madeira te volgen en tests uit te voeren

De Círculo de Empresarios del Sur de Tenerife (CEST) heeft zondag verklaard dat de maatregelen die door de regeringen van Portugal en Madeira zijn geïmplementeerd het land, en vooral de archipels, in staat hebben gesteld om de pandemie onder controle te houden. Deze maatregelen hebben ervoor gezorgd dat er toerisme mogelijk is en dat de economie niet in een crisis is terechtgekomen.

op 23-09-2020

Canarische Eilanden vertrouwen hun toekomst toe aan de bijeenkomst van de Europese ministers van Toerisme

Aanstaande maandag 28 september is het D-day voor de Canarische Eilanden. En meteen ook de deadline die is vastgesteld door enkele van de hotelketens om open te blijven of te sluiten. Die dag ontmoet de minister van Toerisme, Reyes Maroto, haar tegenhangers uit de 26 landen die samen met Spanje deel uitmaken van de Europese Unie om het protocol vast te stellen dat zal worden gevolgd voor het uitvoeren van PCR-tests bij de toeristen zowel bij aankomst als vertrek.

op 23-09-2020

54.000 handtekeningen tegen de "opsluiting" van kinderen in centra voor gehandicapten

Canarische moeders verzamelen 54.000 handtekeningen om het einde te eisen van de "opsluiting" van hun kinderen in de centra voor gehandicapten. Ze eisen een ontmoeting met de president van de Canarische regering, zodat ze in het weekend bij hun kinderen kunnen zijn en ze noemen het management van deze opvangcentra op de archipel een 'totale ramp' met betrekking tot de opsluiting, omdat ze vinden dat 'de fundamentele rechten’ van de bewoners worden geschonden.

op 23-09-2020

Transportondernemers op Tenerife steunen protestkaravaan

De voorzitter van de ‘Asociación de Empresarios del Transporte’ (AET), Ignacio de la Paz, heeft gemeld dat ze aanstaande woensdag 30 september de protestkaravaan zullen steunen om tests uit te voeren in de havens en de luchthavens zowel bij degenen die aankomen op de archipel als degenen die de eilanden verlaten.

op 23-09-2020

Hospital del Sur, klaar in oktober

De president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres , maakte dinsdag bekend dat de werkzaamheden van het ziekenhuis in het zuiden van Tenerife in oktober zullen worden opgeleverd.

Guy Devos op 23-09-2020

Verboden samenkomsten op het strand van Parque Marítimo

Een dakloze man die op het strand van het Parque Marítimo huist, laat de toestand van het gebied zien en laat ons weten dat niet de verblijvers het gebied vervuilen, maar wel de troep opruimen die door anderen wordt achtergelaten.

  Guy Devos
Guy Devos op 23-09-2020

Oppositie vermoedt gesjoemel

De woordvoerders van de vier fracties die deel uitmaken van de oppositie in de gemeenteraad van Arona (Coalición Canaria, Partido Popular, Ciudadanos por Arona en Ciudadanos) hebben tijdens de vergadering van de Raad van Woordvoerders aangekondigd dat ze een gezamenlijke motie hebben ingediend. Daarin vragen zij de oprichting van een vervolgcommissie voor het bestuur van de burgemeester, en een onderzoekscommissie.

  Guy Devos
Guy Devos op 23-09-2020

Vliegroutes moeten toerisme redden

De eilandregering van Santa Cruz de Tenerife gaat door met het promoten van toeristische corridors om de winter te redden, zonder een overeenkomst te hebben met alle politieke partijen.

  Guy Devos
Guy Devos op 23-09-2020

Werkzaamheden gespot, ondanks bevel van rechter

Op 26 juni gaf het departement dat verantwoordelijk is voor de kustgebieden, Costas, opdracht de werken te verzegelen van een hotelcomplex in opbouw, na protest van twee activisten die 12 dagen lang op twee bouwkranen hebben geprotesteerd.

  Guy Devos
op 22-09-2020

Nu maatregelen nemen of de eilanden gaan naar de hel

Dit zijn de woorden van de voorzitter van de Kamer van Koophandel van de Canarische Eilanden. De dramatische situatie die het toerisme momenteel doormaakt, de belangrijkste economische motor van de archipel, noopt tot onmiddellijke actie.