TNT Magazine
op 28-05-2020

Update : Twee overlijdens door Covid-19 op woensdag op de eilanden

De laatste 24 uur stierven er opnieuw twee mensen ten gevolge van het coronavirus op de Canarische Eilanden. Dat brengt het totale aantal overlijdens op 160 nadat Tenerife het laatste heeft geregistreerd met een totaal van 113, gevolgd door Gran Canaria (39), Lanzarote (5) en La Palma (3).

Guy Devos op 28-05-2020

Immigranten opgevangen in legergebouwen

Defensie- en interieurgebouwen zullen gebruikt worden om immigranten op de Canarische Eilanden op te vangen. Dat kondigde Carmen Calvo aan tijdens haar toespraak voor de Comisión de Reconstrucción van het congres. Er zullen dus gebouwen van Defensie en Binnenlandse Zaken worden gebruikt om immigranten, die op de Canarische Eilanden aankomen op te vangen.

  Guy Devos
Guy Devos op 28-05-2020

Dagen zonder drinkwater

De bewoners van Arico Viejo hebben gisteren, na twee dagen - sommigen spreken van vier - als gevolg van drie opeenvolgende storingen, opnieuw drinkwater na een lekkende leiding die reeds 43 jaar onder de grond zit.

  Guy Devos
Guy Devos op 28-05-2020

De meubelen gered

De voorzitter van de Asociación de Municipios Turísticos de Canarias (AMTC) en burgemeester van Adeje, José Miguel Rodríguez Fraga, stelt dat de toeristische sector op de eilanden net op tijd is wakker geworden om het zomerseizoen te redden. De meubelen kunnen nog gered worden en hij benadrukt de fundamentele rol van het nationale toerisme bij de heropstart van de belangrijkste economie in de archipel.

  Guy Devos
Guy Devos op 28-05-2020

De nieuwe 'Bajamar Express' van Fred.Olsen

Fred. Olsen Express is van plan om deze zomer de eerste van haar twee nieuwe trimarans in de Canarische wateren te laten varen tussen Gran Canaria en Tenerife.

  Guy Devos
Guy Devos op 27-05-2020

Tot 200 euro voor een COVID-19-test

Met een reclameboodschap kondigde de grootste particuliere gezondheidszorggroep van de Canarische Eilanden aan dat zij de tests voor de diagnose zullen aanbieden. De COVID-19-testen zijn binnen handbereik bij Hospiten, was de oneliner van de reclameboodschap.

  Guy Devos
op 27-05-2020

Korte berichten - deel 1

Hoteliers vragen de overheid om 'krachtige' promotiecampagnes te voeren bij de toeristische opening

Guy Devos op 27-05-2020

Negen leden van één familie geïnfecteerd

Drie echtparen en twee kinderen van een van hen uit eenzelfde familie, werden besmet met Covid-19 door een familielid. Ze wonen allen in hetzelfde gebouw en aten diverse malen samen. De eerste hypothese van de trackers die de zaak behandelen was dat ze een geïnfecteerde familie hadden gedetecteerd via het corona tracksyseem.

  Guy Devos
Guy Devos op 26-05-2020

Heropening voor organisch afval

De regering van Tenerife is van plan om de biologische of biogestabiliseerde zuiveringsinstallatie op het grondgebied van Tajao (Arico) te heropenen, die sinds eind 2017 gesloten was vanwege structurele problemen aan het bedrijfsgebouw.

  Guy Devos
Guy Devos op 26-05-2020

Zwaar verlies

De toeristische sector op het eiland heeft al bijna twee maanden te lijden onder een volledige stilstand van alle economische activiteiten als gevolg van de noodsituatie door het COVID-19-virus.

  Guy Devos
op 26-05-2020

Korte berichten - deel 1

Veiligheid staat voorop bij de komst van de toeristen in juli, zegt de president van de Canarische Eilanden

Guy Devos op 26-05-2020

Toerisme op de Canarische Eilanden

De president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, heeft afgelopen zondag 24 mei deelgenomen aan de elfde teleconferentie van de voorzitters van de autonome gemeenschappen die werd bijeengeroepen door het hoofd van de Spaanse regering, Pedro Sánchez.

  Guy Devos
Guy Devos op 25-05-2020

Wat mag en wat mag niet in Fase 2

Het Staatsblad of Staatscourant in Spanje heet Boletín Oficial del Estado (BOE) en daarin verschenen onlangs de maatregelen die vanaf maandag 25 mei 2020 moeten worden toegepast. De publicering komt vanuit het Ministerie van Volksgezondheid dat verschillende eerdere verordeningen in de de-escalatie nu wijzigt. De wet wordt van kracht vanaf maandag 25 mei 2020 en blijft van kracht gedurende de gehele duur van de alarmtoestand en eventuele verlengingen of tot wanneer de overheid besluit deze te veranderen.

  Guy Devos
op 25-05-2020

Korte berichten - deel 2

Ongeveer 250 voertuigen nemen deel op Tenerife aan de Canarische protesten tegen Sánchez