100% Canarische hydro-alcoholische oplossingen

100% Canarische hydro-alcoholische oplossingen

Geschreven op 20-05-2020


Biomca Química is de eerste op de archipel die een vergunning heeft gekregen om desinfectiemiddelen te vervaardigen. Van de nood een deugd maken. Dit gezegde is volledig van toepassing op dit bedrijf dat actief is in de chemische industrie en sinds de alarmtoestand zijn activiteiten drastisch zag verlagen. Daarom heeft het bedrijf zich gericht op de productie van desinfecterende hydro-alcoholische oplossingen om de overdracht van het coronavirus te voorkomen. Biomca Química heeft zichzelf niet alleen in moeilijke tijden voor de economie opnieuw kunnen uitvinden, maar heeft ook haar capaciteit ingezet om de epidemie te bestrijden.

Biomca Química houdt zich bezig met de productie van natriumhypochloriet, een chemische component die veel wordt gebruikt voor de zuivering van water en de desinfectie van zwembaden. De stopzetting van de toeristische activiteiten en de sluiting van de hotels als gevolg van het uitroepen van de alarmtoestand betekende op zijn beurt een klap voor het bedrijf. Toen we zagen wat er ging gebeuren, gingen we op zoek naar oplossingen en vonden we onszelf opnieuw uit , zegt Miguel Valcárcel, algemeen directeur van Biomca Química.

Er zijn veel hydroalcoholische oplossingen maar de verantwoordelijken van het bedrijf kozen voor de formule die door de Wereldgezondheidsorganisatie wordt aanbevolen voor de bestrijding van het coronavirus en dat voor 70% uit alcohol bestaat. In het bijzonder kozen ze voor propanol en ze zijn de enige Canarische industrie die een vergunning heeft gekregen om hiermee desinfectiemiddelen te vervaardigen. De werken zullen worden uitgevoerd in haar faciliteiten in het vissersdok van de haven van Santa Cruz de Teneride en het produkt zal de commerciële naam ‘Hygienica Hands’ dragen en zal worden gedistribueerd onder het label ‘Made in the Canary Islands’.