Protocol om te heropenen

Protocol om te heropenen

Geschreven op 21-05-2020
Guy Devos


De gemeenteraad van Santa Cruz werkt al aan een protocol om de stranden van de gemeente en het recreatiebad van het Maritiem Park terug toegankelijk te maken voor de bewoners van het hoofdstedelijk gebied.
Als de door de Canarische regering gevraagde wijziging van fase 2 wordt goedgekeurd, zal het vanaf volgende week maandag mogelijk zijn om terug te keren naar de stranden om te baden of te zonnen, iets wat momenteel nog strikt verboden is.
Zoals door de gemeentelijke overheid werd bepaald, werken technici aan de maatregelen die kunnen worden toegepast voor een geordende terugkeer naar de badzones van de gemeente, rekening houdend met de voorwaarden die het ministerie van Volksgezondheid voor deze nieuwe fase heeft gesteld.
Tot deze criteria behoren de afbakening van de veiligheidszones of de plaatsing van informatieborden met de toe te passen maatregelen.

De specifieke acties, die door de gemeenteraad zijn bevestigd, zullen aan het eind van de week worden aangekondigd, zodra bekend is of Tenerife naar fase 2 zal kunnen doorstromen. Wat duidelijk lijkt, is dat de lokale politie en het Rode Kruis zullen aanwezig zijn om te controleren op de maatregelen en dat zo nodig de Civiele Bescherming zal gevraagd worden om versterking te bieden als er overdrukte ontstaat.

De overgang naar een volgende fase maakt het ook mogelijk dat de stranden niet alleen worden gebruikt door de bewoners van Santa Cruz, maar dat er ook bezoekers op af komen uit andere delen van het eiland.
Er zijn meer dan genoeg redenen om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen en om de regels die gepubliceerd zijn in het Officiële Canarische Staatsbulletin (BOE) op te volgen.
Zo wordt met betrekking tot de stranden, de bezoekers eraan herinnerd, door middel van zichtbare borden of omroepberichten, aan de regels inzake hygiëne en preventie.
Het beoefenen van sportieve, professionele of recreatieve activiteiten is toegelaten, op voorwaarde dat deze individueel en zonder fysiek contact kunnen worden uitgevoerd, en waarbij een minimale afstand van twee meter tussen de deelnemers gerespecteerd moet worden.