Première in de haven van Santa Cruz

Première in de haven van Santa Cruz

Geschreven op 23-05-2020
Guy Devos


De haven van Santa Cruz verwelkomt voor de eerste keer een semi-afzinkbare boot die door de manier van opereren vreemde cargo kan aan boord nemen. Het schip kan vrij makkelijk een ander schip charteren en transporteren naar de verste uithoeken.
De RollDock Start werd op 26 december 2016 aan de Amsterdamse RollDock-vloot toegevoegd. Deze maatschappij werkt met meerdere afzinkbare schepen, een relatief nieuwe methode om zware en omvangrijke vrachten aan boord te nemen. De roll-on-/roll-off-cargo komt via de achterklep van het schip binnen. Tot 4.000 ton kan met behulp van twee Liebherr boordkranen met een liftcapaciteit van 350 ton per kraan, kan een grote variëteit aan lading aan boord worden genomen.

Het schip wordt afgezonken door ballastanks te vullen met water. Eens het laadplatform op de gewenste diepte ligt wordt de cargo, in dit geval een andere boot, naar binnen worden gesleept via de achterklep. Na het vastleggen van de lading wordt het schip terug op het genste peil gebracht door het water uit de ballasttanks weg te pompen, waarna het transport kan aanvangen.
Weldra wordt deze oefening in de haven van Santa Cruz de Tenerife voor de eerste keer uitgevoerd.

De cargo is een luxueus Playpen-yacht, die sedert 13 maart afgemeerd is in de Marinahaven van Santa Cruz en werkloos aan de kade ligt als gevolg van de gezondheidscrisis veroorzaakt door het COVID-19-virus. Om dit luxeyacht met vier verdiepingen te kunnen laden moeten er voorbereidende werken worden uitgevoerd en moet het dure ding verhuizen naar de zuidelijke kade.
Wanneer de Playpen aan boord komt van de RollDock Start zullen duikers deze tocht begeleiden. Als alles is vastgesjord kan het moederschip terug omhoog gezet worden door alle ballastwater weg te pompen.

Een niet ongevaarlijke klus die een paar dagen kan duren, daarna vaart het geheel naar een onbekende bestemming.