Toegang tot de stranden van La Nea, Radazul of Tabaiba is op afspraak.

Toegang tot de stranden van La Nea, Radazul of Tabaiba is op afspraak.

Geschreven op 23-05-2020
Guy Devos


De gemeenteraad van El Rosario heeft een opmerkelijke beslissing genomen om de stranden opnieuw open te stellen tot het publiek. Mensen die willen zonnen op, of zweemen aan de stranden van La Nea, van Radazul of van Tabaiba zullen een afspraak moeten maken via de website van de gemeente om een drie uur durende afspraak vast te leggen vanaf het ogenblik Tenerife overgaat naar fase twee van de alarmtoestand.

De gebruiker zal de dag, het tijdstip en de badzone moeten kiezen waar hij naartoe wil en zijn naam, voornaam en identiteitskaart in het systeem moeten invoeren dat hem een plaats zal toewijzen, zolang de maximale capaciteit van de gekozen badzone niet is bereikt.

De gemeentelijke overheid heeft uitgelegd dat de tijden die zijn toegestaan voor recreatief baden en zonnen zijn verdeeld in drie tijdslots om de rotatie van de bezoekers en de daaropvolgende reiniging en desinfectie mogelijk te maken.

Toegangen zullen worden verleend worden van 07.00 tot 10.00 uur, van 11.00 tot 14.00 uur en 15.00 tot 18.00 uur, terwijl de tussenliggende uren zullen gebruikt worden om de stranddelen te reinigen.
Bovendien heeft de gemeente beslist, om de schoonmaakwerkzaamheden te vergemakkelijken en besmettingsrisico's te vermijden, dat het roken op het strand zal worden verboden.

Schepen/wethouder voor de veiligheid, Sara Cabello, zegt dat de instroom in de zomer aan de kust van El Rosario tussen de 4.000 en 5.000 mensen per dag is en dat de controle van de capaciteit essentieel is om de veiligheid van de baders zwemmers te garanderen. Op deze manier geeft Cabello aan dat de totale capaciteit, berekend op basis van de veiligheidsafstand van twee meter, 686 personen bedraagt en aldus gelijktijdig op de kuststrook aanwezig mag zijn.

De situatie ter plaatse zal streng gecontroleerd worden door de lokale politie, de Guardia Civíl, de Civiele Bescherming door een particuliere beveiligingsdienst. Vooral de toegangen en de capaciteit op het strand, maar ook de verkeersstromen in de richting van de playa's zullen beperkt worden tot de bewoners, het openbaar vervoer en de badgasten die een strandafspraak kunnen voorleggen zullen toegelaten worden.