De twee activisten van La Tejita komen na meer dan 11 dagen van de kraan

De twee activisten van La Tejita komen na meer dan 11 dagen van de kraan

Geschreven op 28-06-2020


De twee milieuactivisten die sinds afgelopen dinsdag 16 juni twee kranen hadden bezet om de opschorting van de werken te eisen van het hotel in La Tejita in Granadilla, zijn gisterenmiddag van de kraan afgekomen nadat ze hun doel hadden bereikt. De werken werden stopgezet in opdracht van het ‘Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico’.

Honderden sympathisanten waren om 17 uur naar de plaats van het gebeuren gekomen nadat ze door de verschillende milieugroepen werd opgeroepen via sociale netwerken. Ze werden in de gaten gehouden door de agenten van de Guardia Civil van Granadilla en leden van de gerechtelijke politie van Playa de las Américas.

De sfeer was enigszins gespannen in het begin maar ontspande geleidelijk na korte tijd. Om 17.30 uur kwam de eerste activist van de blauwe kraan. Hij stapte te voet en met zijn vuist naar omhoog naar de ambulance waar hij een medische controle onderging, terwijl de politie hem een ​​dagvaarding gaf om volgende week voor de rechter te verschijnen.

Om 18:00 uur kwam dan de tweede activist naar beneden, saluerend met zijn duim omhoog en een Canarische vlag om zijn nek. Ook hij kreeg de eerste zorgen toegediend maar ontving ook een gerechtelijke dagvaarding.

José Martín, woordvoerder van ‘Salvar la Tejita’, zei vervolgens : We hebben geëist dat er geen juridische aanklacht komt tegen deze twee mensen aangezien deze werken illegaal zijn en moeten gestopt worden. We zullen vechten zodat er geen aanklacht wordt ingediend.