De beste bieren uit de warenhuizen

De beste bieren uit de warenhuizen

Geschreven op 29-06-2020
Guy Devos


Dit zijn de beste bieren die u kunt vinden in de supermarkt. Het advies komt van de Organización de Consumidores y Usuarios (OCU). De consumenten- en gebruikersorganisatie heeft bekendgemaakt welke de beste merken zijn die we in de warenhuizen kunnen kopen.

Bier is een van de favoriete dranken van de Spanjaarden bij elk sociaal contact en bij elke bijeenkomst, maar niet alle merken van deze alcoholische dranken hebben een buitengewone hoge kwaliteit.
Zoals dat gebruikelijk is, maakt de Organisatie van Consumenten en Gebruikers van het begin van het zomerseizoen gebruik om de namen te noemen van de beste merken die in de supermarkten te koop worden aangeboden. Bovendien is het bier onderverdeeld in twee categorieën: een klassiek bier of een speciaal.

Bij de traditionele bieren vinden we de Mahou Classic en Amstel Original, en krijgt het Eroski's Cordon Gard het etiket opgeplakt van ‘meesteraankoop’ door de perfecte verhouding prijs-kwaliteit.
Wat de speciale bieren betreft, is de Mahou 5 Star Special tot topper bekroont en de Steinburg Special van Mercadona degene met de beste verhouding tussen de kwaliteit en de prijs.

Zoals blijkt uit een persbericht van de OCU, zijn alle bieren beoordeeld en geven ze hun beste cijfers aan bieren die zich onderscheiden door hun lichaam (romig, vol in de mond), hun bitterheid (evenwichtig, intens, aangenaam), moutsmaak (rond, evenwichtig, evenwichtig), en hopsmaak (aangenaam bij het drinken).

Alle bieren voldoen aan de verplichte parameters, met inbegrip van de criteria met betrekking tot de pH-waarde en het alcoholgehalte. Hoewel er geen sulfieten aanwezig waren in de bieren, zijn er wel andere additieven waargenomen.