Kamperen verboden

Kamperen verboden

Geschreven op 30-06-2020
Guy Devos


Tenerife leent zich tot heel veel activiteiten en de natuur nodigt uit om er te verblijven. Op deze manier worden nogal wat mensen naar de kustgebieden aangetrokken en worden zijn gemagnetiseerd om er langer te verblijven. Daarom trekken ze erop uit en om meerdere dagen op één bepaalde locatie te blijven om te genieten van zon, zee en de totale rust.

De lokale politie van La Laguna herinnert de Tenerfiaanse residenten eraan dat de gebieden van San Juanito en de Camino La Costa niet geschikt zijn en zelfs verboden zijn om te kamperen. Op Punta del Hidalgo werden een aantal tentjes en caravans gespot, sondanks het kampeerverbod dat er geldt.

De plaatselijke politie van San Cristobal de La Laguna moest gedurende het weekend, en dan vooral de nacht van zaterdag op zondag, in Punta del Hidalgo (La Laguna) tussenbeide komen om verschillende kampeerders terecht te wijzen op het kampeerverbod in de regio, vooral in San Juanito en de weg La Costa. Zo lazen wij op het officiële Twitter-account van de lokale politie van La Laguna.

De policía local heeft de verblijvers eraan herinnerd dat kamperen in de kuststreek van La Laguna verboden is.
Daar is geen ruimte voorzien voor dergelijke activiteiten en het is daarenboven ook verboden bij gemeentelijke verordening en vastgelegd in de resolutie van 19 juni 2020 van de regering van de Canarische Eilanden en verschenen in het BOC.