Tv-kijken tegen betaling

Tv-kijken tegen betaling

Geschreven op 30-06-2020
Guy Devos


Wanneer een patiënt na een ingreep moet herstellen is rust de beste remedie en daarvoor is tv-kijken aan te bevelen om de gemoedstoestand van de patiënt tot rust te brengen.
In het Hospital Universitario Nuestra Señora de La Candelaria worstelt men met dat gegeven omdat het huidig tv-contract momenteel wordt beëindigd en de nieuwe overeenkomst een prijskaartje bedraagt van om en bij de twee miljoen euro.
Gratis aanbieden zal niet meer mogelijk zijn.

Televisiekijken in het Hospital La Candelaria moet de komende zes jaar worden betaald. 2026 is de datum waarop het huidige contract met het bedrijf dat sinds 2017 verantwoordelijk is voor deze dienst afloopt. Als het ziekenhuis minder lang wacht, zal het ongeveer 2 miljoen euro moeten betalen, naast de investering in de aanschaf van nieuwe apparatuur en in de garantie van het onderhoud.
Daarom zal de dienst tot het einde van het huidige contract, dat afloopt over zes jaar, worden doorbetaald. Pas daarna zal het ziekenhuis op zoek gaan naar een alternatief om de service gratis aan te bieden en aldus vergelijkbaar zal zijn met het Hospital del Sur.

Een dag tv kijken in het La Candelaria Ziekenhuis kost 3,80 euro. De prijs, die wordt verlaagd naarmate het verblijf langer wordt, wordt door de patiënten fel bekritiseerd. Vooral omdat op slechts 2 kilometer afstand, in het universitair ziekenhuis van de Canarische Eilanden (HUC), deze dienst gratis wordt aangeboden.

De tarieven voor het televisiekijken in het ziekenhuis variëren afhankelijk van het tijdstip waarop de televisie wordt gebruikt. Een uur zou bijvoorbeeld 1 euro kosten, een dag 3,80 euro, een week 20,30 euro, twee weken 28,40 euro en vier weken 32,40 euro.
Dat betekent dat het dagtarief verlaagt naarmate de service gedurende een langere termijn wordt gebruikt. Zo is de kost € 2,90 per dag als het televisietoestel een week wordt gehuurd, € 2,03 per dag voor twee weken, € 1,45 per dag voor drie weken en € 1,16 per dag om vier weken televisie te kijken.