Korte berichten

Korte berichten

Geschreven op 30-06-2020


Buurtbewoners van La Jurada in San Isidro (Granadilla de Abona) hebben de politie verwittigd betreffende een aantal overvallen op auto’s in de nacht van zaterdag op zondag die daar geparkeerd stonden. De overvallers maakten gebruik van het lawaai van de vuilniswagen om de ramen te breken en alles uit de auto’s mee te nemen. De situatie wordt steeds slechter, het aantal inbraken neemt alsmaar toe in het dorp, zegt een buurtbewoner.

Het zuiden van Tenerife is zondag opnieuw het toneel geworden van een straatgevecht tussen verschillende jongeren, dat volgens ooggetuigen slecht had kunnen eindigen, gezien het grote geweld. De gevechten vonden plaats op de Costa del Silencio in de gemeente Arona. Het is niet de eerste keer dat dit soort berichten ons bereiken, waarbij verschillende jongeren hun woede loslaten en anderen slaan, trappen en allerlei beledigingen uitroepen.

Een helikopter van de ‘Grupo de Emergencias y Salvamento’ (GES) heeft zondag een gewonde wandelaar gered die was gevallen op de wandelweg van Chamorga naar Roque Bermejo, in Anaga. De zwaargewonde vrouw werd overgebracht naar de luchthaven Tenerife Norte waar een ambulance klaar stond voor evacuatie naar Hospiten Rambla.

Twee vrouwen zijn gewond geraakt bij een verkeersongeval zondagavond in de calle Teobaldo Power in het centrum van La Laguna. Het gaat om een 53-jarige vrouw die matige verwondingen opliep en een 57-jarige vrouw die vrij ernstige verwondingen had aan de borst en het bekken. Hun auto was overkop gegaan na een aanrijding met een andere auto. De brandweer kon de 2 slachtoffers uit de auto bevrijden die werden overgebacht naar het ziekenhuis.

Twee mannen zijn zondag gewond geraakt bij een quad-ongeluk nadat ze een muur hadden geraakt in de gemeente Los Realejos. Een 24-jarige man liep hierbij een ernstig hoofd- en borsttrauma op en een andere 27-jarige man had slechts lichte verwondingen.

Nationale politieagenten hebben een 78-jarige Britse burger op het eiland Fuerteventura aangehouden nadat de autoriteiten van zijn land een aanhoudingsbevel hadden uitgevaardigd. Hij woonde tijdelijk in de gemeente Antigua en is veroordeeld voor sexueel misbruik van minderjarigen en kinderpornografie. Het werd ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter in Madrid.

Agenten van de lokale politie van Santa Cruz de Tenerife hebben 43 processen-verbaal uitgeschreven voor jongeren die een feestje hadden georganiseerd in het Parque de Las Mesas. De veiligheidsmaatregelen werden genegeerd, niemand droeg een masker en van social distance was geen sprake. Bovendien hebben ze veel afval achtergelaten in het park.