'Astrofest' eist La Palma op als internationale maatstaf voor astrotoerisme

'Astrofest' eist La Palma op als internationale maatstaf voor astrotoerisme

Geschreven op 31-07-2020


De minister van Toerisme van La Palma, Raúl Camacho, presenteerde gisteren op een persconferentie ‘Astrofest’. Dit festival, dat in samenwerking met verschillende organisaties, instellingen en groepen wordt georganiseerd, heeft als doel La Palma in de ‘spotlights’ te plaatsen als internationale referentie voor astronomie, astrofysica en astrotoerisme.

La Palma, La Isla Bonita, is een eiland van sterren. Astrofest gaat dit jaar door met de beperkingen die voortvloeien uit de coronaviruscrisis en daarom zal het een uitgesproken innerlijk karakter hebben om de permanente relatie van La Palma met de sterren te benadrukken, zei Camacho.

Hij heeft erop gewezen dat twee geconsolideerde evenementen zoals het ‘Festivalito, Festival de Cine de las Estrellas’ (van 1 tot 8 de augustus) en het ‘Festival de Senderismo y Montaña’ (van 29 tot 31 oktober) dit jaar deel uitmaken van Astrofest.

Het Astrofest heeft betrekking op alle gemeenten van het eiland La Palma, hoewel we verschillende gemeenten moeten benadrukken die tentoonstellingen, lezingen, film, fotografie-workshops en specifieke bijeenkomsten organiseren waarbij de hemel en de sterren centraal staan. Ik heb het over Tijarafe, El Paso, Fuencaliente, Puntagorda en Barlovento.

Raúl Camacho heeft aangegeven dat La Palma in 2020 zijn Starlight-certificering als reservaat en toeristische bestemming vernieuwt op 30 oktober. Dit moedigt ons aan om Astrofest te vieren met een dubbele missie: het organiseren van professionele conferenties en seminaries over de hemel en de sterren en de burgers hierbij betrekken met dynamische activiteiten, zo zei hij.