15 kilo marihuana in beslag genomen op een illegaal feest in Güímar (Tenerife)

15 kilo marihuana in beslag genomen op een illegaal feest in Güímar (Tenerife)

Geschreven op 01-08-2020


Agenten van de Guardia Civil van Güímar hebben vijf mensen opgepakt die beschuldigd worden van een misdaad tegen de volksgezondheid en voor het organiseren van een feest waar de veiligheidsmaatregelen tegen COVID 19 niet werden nageleefd.

Het onderzoek genaamd 'Tropical' begon op 25 juli toen de agenten kennis kregen via de sociale media van een feest op een boerderij in de wijk El Escobonal in de gemeente Güímar.

De Guardia Civil ging ter plaatse, samen met de lokale politieagenten van de gemeente Güímar, om te controleren of er meer dan 40 mensen aanwezig waren en dat de veiligheidsmaatregelen werden nageleefd. Dit bleek niet het geval te zijn en daarom werd het feest afgesloten en de organisatoren aangeklaagd wegens administratieve overtredingen van de algemene wet op de volksgezondheid en verboden activiteiten.

Tijdens de interventie op de boerderij waar het feest plaatsvond, ontdekten de agenten een plantage met 38 marihuanaplanten en er werd maar liefst 15 kilogram marihuana in beslag genomen. De daders werden ter beschikking gesteld van de rechtbank van Güímar.

 

In Puerto de la Cruz heeft de politie een vrouw en een man van respectievelijk 36 en 39 jaar oud, beiden met een strafblad, gearresteerd voor het bezit van 207 marihuanaplanten.

De arrestaties vonden plaats nadat een ongeruste buurman de politie had gebeld dat hij de jonge man, die in het nabijgelegen huis woont, al een paar dagen niet had gezien en de deur open was die normaal altijd gesloten is.

De agenten kwamen ter plaatse en ontdekten bij binnenkomst een overdekte marihuanaplantage met ongeveer 200 planten verdeeld over verschillende kamers, uitgerust met lichtsystemen en luchtafvoer. Toen ze vervolgens geluiden hoorden in een van de andere kamers van het huis, verrasten ze een stel dat zich achter wat meubilair probeerde te verstoppen. De agenten doorzochten het hele pand en vonden geen andere persoon in het huis, alleen het bovengenoemde paar.

Het echtpaar werd ter beschikking gesteld van de bevoegde gerechtelijke instantie.