Toeristische verliezen reeds 3x hoger dan die van de crisis van 2009

Toeristische verliezen reeds 3x hoger dan die van de crisis van 2009

Geschreven op 01-08-2020


De klap van Covid-19 voor het internationale toerisme betekende tot de maand mei 300 miljoen minder toeristen en 272.600 miljoen euro minder aan inkomsten, wat meer dan het drievoudige is van wat er verloren ging in de wereldwijde economische crisis van 2009.

Volgens gegevens van de ‘Organización Mundial del Turismo’ (OMT) heeft de quarantaine als gevolg van de pandemie het aantal internationale toeristen in mei met 98% verminderd in vergelijking met dezelfde maand van 2019.

De barometer van de internationale organisatie toont ook een daling van 56% aan op jaarbasis van het aantal toeristen dat tussen januari en mei op reis ging. In een verklaring merkt OMT op dat regeringen in alle regio's van de wereld een dubbele verantwoordelijkheid hebben: prioriteit geven aan de volksgezondheid en tegelijkertijd banen en bedrijven beschermen. Hij benadrukt ook dat "de drastische daling van het toerisme het levensonderhoud van miljoenen mensen in gevaar brengt", velen van hen in ontwikkelingslanden.