Vier boten met 50 migranten komen maandagmorgen aan op Gran Canaria

Vier boten met 50 migranten komen maandagmorgen aan op Gran Canaria

Geschreven op 15-09-2020


Een maritieme reddingsboot heeft gisterenmorgen 50 immigranten in vier boten uit de Maghreb, allemaal mannen, gered in de zuidelijke wateren van Gran Canaria, zo meldde de 112.

De drie boten werden rond 0.30 uur gered door de Guardamar Polimnia, de boot waarmee Salvamento Marítimo zojuist zijn dienst op de Canarische Eilanden heeft versterkt.

Eerst werd er een boot met 17 mannen gelokaliseerd op 15 kilometer van de vuurtoren van Maspalomas, vervolgens nog eens twaalf migranten in een boot op twintig kilometer en vervolgens nog een derde boot met dertien inzittenden op ongeveer 16 kilometer van het eiland.

Rond 05.40 uur detecteerde de radar van het kustbewakingssysteem SIVE een verdachte echo op 22 kilometer ten zuiden van Gran Canaria. De Polimnia zette onmiddellijk koers naar dit gebied en vond de vierde boot met acht Maghreb-immigranten aan boord.

Alle immigranten van de vier boten zijn overgebracht naar de haven van Arguineguín (Gran Canaria), waar ze de eerste hulp kregen toegediend van het personeel van het Rode Kruis en de Canarische Gezondheidsdienst.

Volgens de dienst 112 waren de 50 mannen in goede gezondheid en was het niet nodig om een ​​van hen naar een ziekehuis te brengen.


Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).