Gran Canaria, geen tweede Moria-opvangkamp

Gran Canaria, geen tweede Moria-opvangkamp

Geschreven op 15-09-2020


De president van de Cabildo van Gran Canaria, Antonio Morales, heeft zaterdag de regering van Spanje gevraagd om de overbrenging naar het schiereiland van migranten, die per boot toekomen, te vergemakkelijken en niet om het eiland in een tweede Moria-opvangkamp te veranderen, aangezien het geen plaats heeft voor duizenden mensen voor onbepaalde tijd.

Tijdens een bezoek deze zaterdag aan de kade in Arguineguín, waar nog steeds ongeveer 200 migranten verblijven van de meer van 400 die tijdelijk werden overgebracht naar toeristencomplexen, verklaarde de president van het eiland dat de regering van Spanje hen moet opvangen in zijn militaire faciliteiten, voorbereid op humanitaire opvang.

Morales legde uit dat het op het Europese continent is, en niet op de Canarische Eilanden, waar deze mensen hun vriendschaps- en familiebanden hebben. We willen niet dat Gran Canaria een gevangenis voor hen wordt, zei hij. Het is niet mogelijk om te blijven improviseren met faciliteiten die niet geschikt zijn. Er moet een oplossing worden gevonden voor de migranten die in de hotels verblijven want als de Canarische Eilanden erin slagen het winterseizoen te redden, wat gebeurt er dan met die migranten?

Morales benadrukte dat het Spaanse leger getraind is in humanitaire taken en dit in verschillende delen van de wereld heeft aangetoond. Voor de Cabildo moet de staat dringend zijn verantwoordelijkheid nemen, oplossingen coördineren en tot stand brengen voor de opvang en de overbrenging van deze stroom van mensen die naar verwachting nog zal toenemen.


Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).