Komende twee weken cruciaal voor Tenerife

Komende twee weken cruciaal voor Tenerife

Geschreven op 15-09-2020


De president van Tenerife, Pedro Martín, roept de burgers op om verantwoord te leven op dit moment van de pandemie, want "deze strijd wordt niet gewonnen door de dokters, maar door de burgers." Het is de sleutel tot de toekomst van het eiland want na Covid-19 zal er een nieuwe toekomst zijn. Maar de komende tien of vijftien dagen zullen van fundamenteel belang zijn om de toekomst te verduidelijken, aldus Martín.

Tenerife lijdt enorm onder de enorme onzekerheid die de samenleving en instellingen treft. De Cabildo weet nog steeds niet hoeveel geld we zullen ontvangen van de autonome gemeenschap en de staat om de volgende begroting op te stellen. We streven ernaar om zekerheden te genereren, die in de eerste plaats moeten komen uit de reactivering van het toerisme. We verrichten bijzonder intensief werk om duidelijk te maken dat Tenerife een veilige bestemming is en om Tenerife te onderscheiden van de rest van de Canarische Eilanden wat het aantal besmettingen betreft. Momenteel zitten we rond de 28 besmettingen per 100.000 inwoners, ruim onder de limieten die onze Europese bronmarkten vaststellen om een ​​bestemming af te raden. Het is essentieel voor ons. Als we die zekerheid over de komst van toeristen in minder dan twee weken niet hebben, kan er een economische crisis ontstaan ​​met onvoorspelbare gevolgen.

En ja, de bezorgdheid neemt toe. Totdat er een vaccin beschikbaar is, wordt deze strijd niet gewonnen door de artsen, maar door de burgers met sociale afstand, het gebruik van maskers, het vermijden van samenkomsten en ontmoetingen met grote groepen. Maar Tenerife, zijn inwoners en zijn economie, kunnen momenteel geen nieuwe lockdown verdragen.

We zetten de gezondheid van de burgers op het spel en we riskeren het economisch bankroet van het eiland als we de veiligheidsmaatregelen niet goed opvolgen. Als we de besmettingen niet stoppen, zal dit een ware economische en sociale ravage aanrichten, aldus Martín.


Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).