Monitoren voor de goede schoolgang

Monitoren voor de goede schoolgang

Geschreven op 16-09-2020
Guy Devos


Verschillende gemeentebesturen in het zuiden van Tenerife hebben diverse acties ondernomen om de onderwijsfaciliteiten te verbeteren en materialen aan te schaffen. Daarenboven werd het personeel uitgebreid met stewards om het schooljaar in goede banen te leiden.

Zo heeft de gemeente Adeje een actieplan ontwikkeld om de samenwerking met de openbare scholen van de gemeente te bevorderen. De meest in het oog springende maatregel is het inzetten van de 21 monitoren die de campagne Camino Escolar Seguro moeten ondersteunen. Zij moeten zorgen voor de bewustmaking, informatie en ondersteuning om alle gezondheidsmaatregelen te laten toepassen om de verspreiding van het virus te helpen voorkomen.

Deze monitoren werken in een ploegensysteem en zijn opgesteld aan de openbare scholen van Adeje: namelijk in Armeñime, Barranco Las Torres, Los Olivos, Fañabé, Adeje Casco en Tijoco Bajo.
Daarnaast is in Adeje meer dan 100.000 euro geïnvesteerd in renovatie en verbetering van de verschillende onderwijscentra.

In Arona heeft de gemeenteraad voor het begin van het schooljaar een speciaal veiligheidssysteem opgezet, waarbij een dertigtal leden van de lokale politie en de civiele bescherming verantwoordelijk zijn voor de toepassing van de coronamaatregelen bij het brengen en ophalen van de kinderen aan de schoolpoorten.

Gedurende de zomer is het interieur van alle scholen schoongemaakt en gedesinfecteerd. Daarnaast werden er ook onderhoudswerken uitgevoerd.
In de scholen werd bewegwijzering aangebracht en de in- en uitgangen werden aangepast in functie van de coronaveiligheid. gdv


Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).