Bedrijf op Tenerife ontwikkelt combitoestel

Bedrijf op Tenerife ontwikkelt combitoestel

Geschreven op 16-09-2020
Guy Devos


Een bedrijf op Tenerife maakt een detectiesysteem dat gebruikt maakt van kunstmatige intelligentie om op tien meter afstand de lichaamstemperatuur van groepen mensen te meten en om gelijktijdig mensen op te sporen die geen masker dragen.

Het technologisch bedrijf EvoSocial Soft, gespecialiseerd in het wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen heeft een kunstmatig intelligentiesysteem ontworpen dat is gekoppeld aan de preventieve COVID-19-maatregelen. Het toestel maakt het mogelijk om de temperatuur in real time te detecteren bij groepen mensen op meer dan 10 meter afstand.
De identificatie gebeurt bij een bewegende groep mensen, terwijl het een controlesysteem gelijktijdig mensen detecteert die geen masker dragen.

Vicepresident van de Eilandregering en van de Raad voor Innovatie, Enrique Arriaga, benadrukt het voordeel van de ontwikkeling van het bedrijf: ‘Het ecosysteem van INtech Tenerife bevordert de ontwikkeling van verschillende innovatieve oplossingen gedurende deze coronapandemie. Op deze manier wordt het vermogen aangetoond om snel en efficiënt te reageren op de uitdagingen die zich aandienen.
Dit is van fundamenteel belang voor de ontwikkeling van Tenerife en daarom blijven we ons inzetten om technologische bedrijven te bevorderen en andere reeds geconsolideerde bedrijven naar de ontwikkelingsgroep Parque Científico y Tecnológico INtech Tenerife te loodsen om solide en duurzame ecosystemen te creëren’.

Antonio Alvarez, CEO van EvoSocial Soft, legt uit dat het bedrijf in 2014 werd opgericht en zich toelegt op kunstmatige intelligentie. Op dit moment werken er 10 mensen met computerprofielen in dit bedrijf en tijdens de pandemie is het personeelsbestand met nog eens 6 mensen toegenomen.
EvoSocial Soft werkt momenteel aan verschillende intelligente systemen, zoals het zogenaamde Smart Garbage System, om de inzameling van afval te verbeteren, of de EvoWeight, die al in sommige hotelketens is geïmplementeerd om de hoeveelheid voedsel te detecteren die wordt weggegooid in buffetrestaurants. gdv


Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).