Nieuwe vulkanische tunnel ontdekt op La Palma (video)

Nieuwe vulkanische tunnel ontdekt op La Palma (video)

Geschreven op 16-09-2020

De werken om de weg naar het zuiden van La Palma te verbreden, hebben een nieuwe vulkanische tunnel blootgelegd. Het is een formatie die onbekend is en die experts in verband hebben gebracht met de uitbarsting van de San Juan-vulkaan in Las Manchas, die plaatsvond in 1949.

Het was een graafmachine die ​​een kleine opening maakte waardoor de vulkanische tunnel werd ontdekt die ondertussen door de experts werd bestudeerd. Er werden geen archeologische overblijfselen gevonden.

Hij is elf keer kleiner dan de ‘Cueva de Las Palomas’, die op korte afstand ligt of die van de ‘Virgen de Fátima’, die ook in de buurt te vinden is en driemaal zo lang is.

De gemeenteraad van El Paso heeft aangekondigd dat het een meer diepgaande studie zal uitvoeren om te zien welke andere 'schatten' er nog verborgen liggen.


Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).