Vrouw uit Tenerife vindt gescheurde en verbrande kleren terug op bagageband

Vrouw uit Tenerife vindt gescheurde en verbrande kleren terug op bagageband

Geschreven op 17-09-2020


De vertraging of annulering van sommige vluchten, verloren bagage, overboeking of instapweigering zijn de belangrijkste ongemakken waarmee veel passagiers tegenwoordig bij het nemen van een vlucht worden geconfronteerd. Het kan iemands reisplan volledig bederven, hoewel gelukkig de meeste luchtvaartmaatschappijen hun fouten goedmaken en oplossingen zoeken die de getroffen passagiers gelukkig maken.

Soms doen er zich echter andere problemen voor waarvoor geen duidelijke oplossing wordt geboden. Dit ondervond Cristina SP.H., een 33-jarige vrouw uit Tenerife die een vreselijke verrassing te wachten stond toen ze afgelopen zaterdag 12 september haar bagage ophaalde op de luchthaven van Sevilla.

De jonge vrouw, die een vlucht had genomen vanuit Tenerife Noord om te genieten van een vakantie aan de kust van Andalusië, vertelt dat ze, toen ze haar koffer ging ophalen, een vuilniszak vond met haar naam op. In de vuilniszak zaten haar rugzak en al haar kleren die gescheurd en verbrand waren. We hebben gewacht aan de bagageband tot die stopte en er alleen een vuilniszak in het midden achterbleef. Wat was de verrassing groot toen bleek dat mijn naam erop stond.

Ze verduidelijkt dat ze onmiddellijk een klacht gingen indienen op de luchthaven van Sevilla. Daar kregen we te horen dat we de claim online moesten indienen. Daarna hebben we de luchtvaartmaatschappij gebeld en ze vertelden ons dat het een speciaal geval was en dat ze binnen de 48 uur contact met me zouden opnemen. Toen dit niet het geval was, besloot ik het op mijn sociale netwerken te publiceren. Ze hebben me geen enkele uitleg of oplossing geboden, noch hebben ze me gevraagd of ik kleren of geld nodig had om nieuwe te kopen.

Cristina geeft aan dat ze daarnaast ook een klacht heeft ingediend op de rechtbank van Cádiz, de provincie waar ze momenteel is en hoopt dat ze binnenkort een oplossing zal krijgen, in ieder geval vóór de terugkeer naar Tenerife op 30 september met dezelfde luchtvaartmaatschappij.


Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).