Zelfstandigen op de Canarische Eilanden vrezen het ergste

Zelfstandigen op de Canarische Eilanden vrezen het ergste

Geschreven op 17-09-2020


De stopzetting van de Canarische economie en de daling van de consumptie beginnen hun tol te eisen in de groep van zelfstandigen zodra de hulpfondsen worden verminderd of opgeschort. Dit jaar zijn er reeds heel wat zelfstandigen verdwenen en volgens de voorzitter van de ‘Asociación de Trabajadores Autónomos’ (ATA) van de Canarische Eilanden, Juan Carlos Arricivita, is dit slechts het topje van de ijsberg.

Zoals hij uitlegt, is een groep er tot nu toe in geslaagd om te overleven omdat ze werden geholpen door de steun en de bonussen die door de regering werden gelanceerd, maar wanneer deze steunfondsen verminderen of eindigen en de economische activiteit niet herleeft, dan volgt er een waar bloedbad, aldus Arricivita.

Er is al een grote daling geweest van het aantal zelfstandige ondernemers maar als de overheidssteun wegvalt, zullen er nog heel veel volgen. Op dit moment hebben de gegevens niets met de werkelijkheid te maken. Er zijn veel bedrijven die gesloten zijn maar nog steeds bestaan omdat ze worden gesubsidieerd, zegt Arricivita.

Al deze ondernemers hebben hun hoop gevestigd op het winterseizoen maar het einde van de tunnel lijkt steeds verder weg. Bovendien heeft de regering in augustus de steun voor zelfstandigen met 50% verlaagt en voor september bedraagt ​​de steun nog slechts 25%.

De nationale president van ATA, Lorenzo Amor, zal op vrijdag een ontmoeting hebben met de minister van Sociale Zekerheid, José Luis Escrivá, om hem te vragen de beperkingen voor zelfstandigen op te heffen en de bonussen terug op te trekken zodat niemand wordt achtergelaten.


Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).