Definitieve afscheid van de peseta

Geschreven op 16-10-2020


De omwisseling van peseta's tegen euro's begint aan zijn laatste traject aangezien 31 december de deadline is voor het inwisselen van oude bankbiljetten en munten die in de zakken van niet meer gebruikte jassen en ladenbodems zijn achtergebleven.

Tot die datum kan iedereen die dat wenst zijn oude peseta’s inwisselen. Om de wisseloperatie te vergemakkelijken, heeft de bank informatieve brochures verspreid in haar filialen alsook een verklarende video.

Vanwege de veiligheidsmaatregelen is het een noodzakelijk om vooraf een afspraak te maken door te bellen naar het nummer 913 385 000 of via het formulier dat beschikbaar is op de website van de ‘Banco de España’. De belanghebbenden zijn verplicht zich te legitimeren met hun identiteitsbewijs, paspoort of verblijfskaart.

Er moet aan worden herinnerd dat alle bankbiljetten, die in omloop zijn gebracht vanaf 1939, kunnen worden ingewisseld. Voor bankbiljetten die zijn uitgegeven tussen 1936 en 1939, de jaren van de burgeroorlog, is een voorafgaande analyse nodig door de experts van de ‘Banco de España’.

Alle bankbiljetten en munten zullen worden ingewisseld tegen hun nominale waarde, dat wil zeggen één euro voor elke 166.386 peseta's, volgens de omrekeningskoers die werd vastgesteld op het moment dat de euro de officiële munteenheid werd in de meerderheid van de Europese Unie.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).