Slechter weer vanaf zondag op de Canarische Eilanden?

Geschreven op 16-10-2020


De storm die vorige week werd voorspeld liet veel minder regen achter dan werd gedacht (behalve op La Palma, waar 62 liter per vierkante meter viel), maar nu melden de meteorologische diensten de mogelijke vorming van een krachtige Atlantische depressie in het noordwesten van de Canarische Eilanden. Deze depressie zal mogelijks het weer op de eilanden vanaf komend weekend (zondag 18 oktober en volgende) beïnvloeden met wind uit het zuidwesten tot het westen met gematigde en sterke regenval en mogelijks storm, volgens de gespecialiseerde website ‘Planeta Canario’.

Het Europese ECMWF-voorspellingsmodel heeft de Canarische Eilanden vanaf die datum twee dagen lang in de baan van de storm geplaatst en het ‘Agencia Estatal de Meteorología (Aemet) heeft in zijn laatste rapport van dinsdag gemeld dat de storm zich zal verplaatsen vanaf zondag van noord naar zuid over de Atlantische Oceaan. Het weer op de archipel zou kunnen instabiel worden met regenval op de eilanden vergezeld van stormen, die plaatselijk erg sterk zouden kunnen zijn, vooral op de meest westelijke eilanden.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).