De universiteit van La Laguna zal 20.000 PCR-tests uitvoeren

Geschreven op 17-10-2020


De Universiteit van La Laguna heeft een screeningprogramma gelanceerd om mogelijke infecties en asymptomatische gevallen op hun campus op te sporen. Daarom is men begonnen met een campagne waarbij 20.000 PCR-tests zullen worden uitgevoerd met een snelheid van duizend per zeven dagen, gedurende 20 weken.

De screening is vrijwillig, dus studenten, docenten en administratie- en servicepersoneel die toegang willen krijgen tot deze test, moeten dit elektronisch aanvragen.

Het systeem, dat voor deze tests is gekozen, is niet gebaseerd op de gebruikelijke verzameling van monsters met een neusuitstrijkje, maar een speekselmonster is voldoende. De doeltreffendheid ervan is bewezen, het is minder omslachtig voor patiënten en het maakt de analyse van maximaal vijf verschillende monsters tegelijk mogelijk. Als de test negatief is, betekent dit dat de vijf geteste personen vrij zijn van het coronavirus. In het geval dat de aanwezigheid van de ziekteverwekker wordt gedetecteerd, wordt een tweede test uitgevoerd bij elk van de mensen apart om te bepalen wie er besmet is.

De Universiteit van La Laguna heeft iets meer dan 170.000 euro geïnvesteerd in deze kits van Nederlandse makelij. De tests zullen worden uitgevoerd door het Instituut voor Tropische Ziekten en Volksgezondheid van de Canarische Eilanden, dat sinds april vorig jaar is gevalideerd als een van de nationale centra die gemachtigd zijn om te testen op covid-19.

De procedure is ontworpen om de anonimiteit van de persoon te allen tijde te waarborgen, aangezien gezondheidsgegevens speciaal worden beschermd door de wetgeving.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).