Vrees voor nog meer migranten vanuit Senegal

Geschreven op 17-10-2020

De Canarische autoriteiten maken zich grote zorgen over de nieuwe migratiecrisis die de Canarische eilanden treft en is bang dat de toestroom vanuit Senegal mogelijk nu pas is geactiveerd.

De verschillende hulpdiensten, die reeds bij de migrantencrisis in 2008 waren betrokken, raden vaak waar de boten vandaan komen. De meest sobere en witgeverfde kano's komen uit Nouadhibou in Mauritanië maar de grootste boten, die versierd zijn met bonte veelkleurige figuren, komen uit Senegal.

Bronnen van de veiligheidsdiensten hebben verklaard dat ze vermoeden dat een groot deel van de boten, die de afgelopen weken op Tenerife arriveerden, zijn vertrokken vanuit Senegal en niet vanuit Mauritanië of ten zuiden van de Sahara zoals de afgelopen maanden.

Na een gesprek met de immigranten werd dit vermoeden snel bevestigd. De laatste boten die op Tenerife aankwamen, zijn vertrokken vanuit Saint Louis, een stad met bijna 280.000 inwoners in het uiterste noorden van Senegal.

Deze trend bezorgt de Canarische overheid grote kopzorgen want als deze route vanuit Senegal nog meer wordt geactiveerd dan zullen er massaal veel migranten toekomen op de Canarische Eilanden in de volgende weken. De migrantenstroom is nu al gigantisch gegroeid en het is niet te voorspellen waar dit zal eindigen. Het zullen geen bootjes meer zijn met 20 of 40 inzittenden maar grote boten die tot bijna 200 passagiers kunnen vervoeren.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).