De migratiecrisis is al vergelijkbaar met die van 2006 of 2007

Geschreven op 17-10-2020


De president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, heeft gisteren verklaard dat de migratiecrisis, die de archipel momenteel doormaakt, al vergelijkbaar is met die van 2006 of 2007 en heeft de betrokkenheid van de Europese Unie gevraagd omdat de Canarische Eilanden net zo goed tot Europa behoren als Brussel of Parijs.

We worden geconfronteerd met een situatie die lijkt op die van 2006 of 2007 met een stroom van aankomsten die de afgelopen weken overweldigend was en we moeten op die aankomsten reageren, zei Torres, en hij richtte zich tot Europa.

De Canarische Eilanden hebben dit jaar tot dusver bijna 8.200 immigranten ontvangen in 309 boten, dat is bijna acht keer meer dan in dezelfde periode van 2019, waarvan er meer dan 2.200 zijn aangekomen in de afgelopen vijftien dagen.

De cijfers van Binnenlandse Zaken laten ook zien dat de groeipercentages versnellen: in de tweede helft van augustus arriveerden 485 immigranten op de Canarische Eilanden, een saldo dat in september verdubbelde met 1.188 mensen en tussen 1 en 15 oktober opnieuw met 2.021 immigranten.

Het kan niet zo zijn dat immigratie enkel het probleem is van de eilanden en dat ons alle verantwoordelijkheid wordt toegeschoven want dat is absoluut onmogelijk. Hij herinnerde eraan dat de eilanden een helpend volk is dat reageert en haar verantwoordelijkheid opneemt, maar de infrastructuur van de archipel is te beperkt. Bovendien wees hij er ook op dat een klein percentage (5,6%) van deze migranten positief test op het coronavirus waardoor het nodig is om ze te isoleren.

We vragen Europa om haar verantwoordelijkheid op te nemen en om zo spoedig mogelijk oplossingen te bieden want de mogelijkheden en de capaciteit van de Canarische Eilanden om migranten op te vangen lopen op z’n einde, aldus Torres.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).