Brits stel verloot hun huis op Tenerife

Geschreven op 20-11-2020Een Brits gezin dat na zeven jaar Tenerife weer in het Verenigd Koninkrijk wil wonen, heeft besloten hun villa in Playa Fañabé te verkopen door middel van een loterij. Het is niet dat ze het in Tenerife niet naar hun zin hadden, maar de kinderen zijn groot en studeren en werken in het Verenigd Koninkrijk. Gina Ironside, haar man Wayne en hun twee kinderen, Louis en Poppy werden geïnterviewd door de Engelse website Chronicle Live.

Moeder Gina vertelde in het interview dat ze vooral vanwege het weer naar Tenerife waren gekomen. "We dachten dat het een fantastische plek was om kinderen op te voeden. Ze hebben hier een geweldige jeugd gehad en zijn naar een uitstekende school gegaan". Maar inmiddels zijn de kinderen groter en willen een universitaire studie in het Verenigd Koninkrijk volgen, daarom willen de ouders ook graag weer terug. De woning heeft een grote tuin, een jacuzzi en diverse open ruimtes om heerlijk buiten te ontspannen. "Ik hoorde verhalen over andere mensen die hun huis hadden verloot en we voelden ons erg aangetrokken tot het idee dat iemand ons mooie huis kan winnen", legde de vrouw uit op de vraag waarom ze haar huis op deze ongebruikelijke manier wilde verkopen. "We kregen het idee door een vriend, die ons op Prize Villas wees, een website die is gespecialiseerd in loterijen". De loterij is op maandag 16 november begonnen en loopt tot 16 maart 2021. Er zijn 230.000 loten; een lot kost 2,5 Britse pond. "Ik denk dat mijn huis ongeveer 430.000 euro waard is, maar ik laat het volledig gemeubileerd en praktisch instapklaar achter. Daarom krijg ik bij verkoop van alle loten een bedrag van 440.000 euro", legt Gina uit. Van een deel van de opbrengst wil het stel een kleine vakantiewoning kopen om zo vaak mogelijk naar hun geliefde eiland te komen. 

De bebouwde oppervlakte van het huis is 467,48 vierkante meter, waarvan 191,60 meter aan terrassen en tuinen. Het interieur bestaat uit een grote woonkamer, een moderne keuken met alles erop en eraan, zoals een inbouwkoelkast, vaatwasser en eetbar. Op de eerste verdieping zijn drie tweepersoonsslaapkamers, waarvan twee met een badkamers en alle drie met een eigen balkon. De meubels zijn van hoge kwaliteit. Op de benedenverdieping zijn een extra tweepersoonsslaapkamer, een grote studeerkamer, een speelkamer en een berging. In de garage kunnen meerdere voertuigen geparkeerd worden.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).