Illegale feesten en autoraces op de Teide

Geschreven op 19-11-2020Jaime Coello Bravo, directeur van de ‘Fundación Telesforo Bravo-Juan Coello’, hekelt de ongecontroleerde toestanden in het Teide Nationaal Park. Dat wil zeggen feesten, luide muziek, grote groepen mensen die de gezondheidsmaatregelen tegen de Covid-19-pandemie niet naleven en voertuigen die overal aan beide kanten van de weg geparkeerd staan in een beschermd natuurgebied.

Dit tafereel speelt zich af op praktisch alle parkeerterreinen en uitkijkpunten op verschillende tijdstippen, maar vooral  's nachts en in het weekend. Toen ik de berg Teide opreed, wist ik niet wat ik zag. Overal stonden auto's langs de kant van de weg en hoorde ik luide muziek. De echte pandemie is een gebrek aan beleefdheid, aldus Coello.

Op de weg van Chío (Guía de Isora) naar La Orotava waren op alle uitkijkpunten illegale feesten aan de gang. Tientallen voertuigen, campers en mensen van alle leeftijden die de veiligheidsmaatregelen aan hun laars lappen. Kortom, het nachtleven heeft zich verplaatst naar de natuurgebieden, zegt Coello.

Zo werden er zelfs in het weekend illegale autoraces gehouden in het nationaal park. Om dit allemaal te voorkomen zullen in het nieuwe Masterplan voor het gebruik en beheer van het Nationaal Park, dat momenteel wordt voorbereid door de regering van de Canarische Eilanden, de nodige aanpassingen worden voorzien. De natuur en het milieu mogen niet het slachtoffer worden van deze illegale praktijken, zegt Coello, en hij maakt zich zorgen over het mogelijke ‘domino-effect’ na berichtgeving op de sociale netwerken.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).