Canarische Eilanden, de regio met de meest geïnfecteerden op de intensive care

Geschreven op 21-11-2020De Canarische Eilanden is de regio waar de meeste patiënten met Covid-19 op de intensive care terechtkomen. 1,7% van de gediagnosticeerde gevallen sinds 10 mei - ongeveer 271 – moest worden opgenomen op de IC vanwege een verslechtering van hun gezondheid. Het Spaanse gemiddelde is echter slechts 0,4%, volgens het laatste rapport over de Covid-19-situatie in Spanje, gepubliceerd door het ‘Instituto de Salud Carlos III’.

Het aantal ziekenhuisopnames is ook een van de hoogste in Spanje. 8,7% van de Canarische besmette patiënten moest in het ziekenhuis worden opgenomen, een cijfer dat ook hoger ligt dan het nationale gemiddelde (5,5%) en slechts wordt voorafgegaan door twee regio's: Asturië (13,7%) en La Rioja (8,8%). In deze beide gemeenschappen is het percentage ziekenhuisopnames op de IC dan weer lager dan dat van de Canarische Eilanden.

De verdeling over de eilanden is echter ongelijk met Tenerife op kop waar de druk op de gezondheidszorg het hoogst is. 75% van alle gehospitaliseerde patiënten op de eilanden bevindt zich op Tenerife, waarbij het Universitair Ziekenhuis Nuestra Señora de La Candelaria het zwaarst getroffen is met 90 mensen die in het ziekenhuis zijn opgenomen voor Covid-19.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).