Sociale en familiale ontmoetingen blijven de oorzaak van de meeste uitbraken

Geschreven op 21-11-2020Sociale en familiale ontmoetingen blijven de oorzaak van de meeste uitbraken

Sociale en familiale ontmoetingen blijven de oorzaak van de meeste uitbraken van het coronavirus die op de Canarische Eilanden worden ontdekt. Volksgezondheid registreerde de afgelopen week 46 nieuwe uitbraken met 271 getroffen mensen, waarvan er acht in het ziekenhuis moesten worden opgenomen, zo meldde het ministerie van Volksgezondheid afgelopen donderdag.

De grootste uitbraak, die de afgelopen zeven dagen op de Canarische Eilanden werd ontdekt, vindt zijn oorsprong op een feest in een pub in Telde (Gran Canaria) met 20 besmette mensen. De volgende twee grote uitbraken vonden plaats op Tenerife, beiden op de werkvloer van familiebedrijven met respectievelijk 18 en 13 getroffen personen. De vierde uitbraak met meer dan tien getroffenen werd gemeld op Fuerteventura met 12 geïnfecteerden, ook in een familiebedrijf. Evenzo waren er twee uitbraken op Gran Canaria op illegale feesten, een met vijf geïnfecteerden op een Halloween-feest in een bar en een andere met drie besmette mensen op een bruiloft.

Van het totale aantal nieuwe uitbraken in de afgelopen week werden er 29 gemeld op Tenerife, 11 op Gran Canaria, 3 op Fuerteventura, 2 op Lanzarote en 1 op La Palma.

Wat betreft de evolutie van de pandemie, handhaven de Canarische Eilanden een stabiele epidemiologische situatie, hoewel er woensdag en donderdag opnieuw een stijging was van het aantal dagelijkse positieve gevallen. Vooral de cijfers op Tenerife blijven verontrustend. De cumulatieve incidentie van de pandemie op 7 dagen op de Canarische Eilanden bedraagt ​​37,62 gevallen per 100.000 inwoners en op 14 dagen is dat 82,61. De cumulatieve incidentie daarentegen op Tenerife op 7 dagen bedraagt 64 en op 14 dagen maar liefst 136,1.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).