Loro Parque en Siam Parque bevestigen hun leiderschap op gebied van toerisme en ecologische duurzaamheid

Geschreven op 21-11-2020Loro Parque en Siam Park versterken nogmaals hun leiderschap op het gebied van toerisme en ecologische duurzaamheid, de strijd tegen de klimaatverandering en de verdediging van de biodiversiteit.

Loro Parque ontving voor het twaalfde opeenvolgende jaar het certificaat "Biosphere Certified - Animal Embassy", uitgereikt door het ‘Instituto de Turismo Responsable (ITR)’, verbonden aan Unesco. Siam Parque van zijn kant moet niet onderdoenen en heeft voor het vierde opeenvolgende jaar het certificaat "Biosphere Certified - Parks" gekregen van de bovengenoemde internationale organisatie.

De prestigieuze certificering, die wordt toegekend na een grondige audit, garandeert de vervulling van een aantal vereisten van duurzaamheid en continue verbetering en inzet op een nieuw, niet agressief toerismemodel. Dit model moet voldoen aan de behoeften van de huidige klanten met voordelen voor het bedrijf zelf, de samenleving en het milieu.

In dit opzicht zet Loro Parque zich al jaren in voor het milieu en het behoud van de biodiversiteit en steunt verschillende organisaties in de bescherming van natuurlijke habitats en neemt zelf actief deel aan talrijke beschermingsprogramma’s en onderzoeken.

Opgemerkt moet worden dat Loro Parque de eerste en enige dierentuin ter wereld is die het 'Biosphere Park-Animal Embassy'-certificaat heeft ontvangen en ook meerdere keren is bekroond met verschillende nationale en internationale onderscheidingen.

Trouw aan de filosofie van de ‘Compañía Loro Parque’, werkt Siam Parque, dat door TripAdvisor voor het zevende opeenvolgende jaar als het beste waterpark ter wereld wordt erkend, met maximaal respect voor het milieu, gebruikmakend van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Het water, dat in het park wordt gebruikt, wordt opgehaald uit de zee en komt terecht in een gesloten circuit met een eigen ontziltingsinstallatie, exclusief hievoor gebouwd.

In hun vastberaden inzet voor niet-vervuilende, hernieuwbare energiebronnen en om bij te dragen aan de ontwikkeling van duurzaam toerisme op de Canarische Eilanden, hebben de parken hun eigen fotovoltaïsche energiecentrale in het zuiden van het eiland Tenerife.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).