200 euro boete en drie rijbewijspunten voor een radarverklikker in uw auto

Geschreven op 22-11-2020


Er zijn verschillende ingrijpende veranderingen doorgevoerd in de verkeersregels om het aantal doden op de Spaanse wegen te verminderen. Autobestuurders zullen ook zwaarder worden beboet bij een verkeersovertreding.

Zo zal ook de aanwezigheid van een radarverklikker in uw auto worden aanzien als een ‘zware overtreding die wordt bestraft met 200 euro boete en de aftrek van drie punten op uw rijbewijs, zelfs als deze verklikker niet wordt gebruikt. Het is moeilijk te geloven dat een persoon, die zulk een apparaat in zijn auto heeft, het nooit zou gebruiken. Daarom zal het vanaf nu worden gesanctioneerd, verklaarde de minister van Binnenlandse Zaken, Fernando Grande-Marlaska.

‘Dirección General De Tráfico’ verklaart dat het gebruik van genoemde apparaten tot nu toe enkel werd bestraft wanneer ze ingeschakeld waren, maar de ervaring heeft geleerd dat bestuurders, wanneer ze worden geconfronteerd met een wegcontrole, deze uitschakelen om te voorkomen dat verkeersagenten het gebruik ervan kunnen bewijzen.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).