Een lichtshow tussen de palmen om het kerstfeest van de hoofdstad Santa Cruz een boost te geven

Geschreven op 22-11-2020


Meer dan een miljoen gekleurde LED-lampen, verbonden met meer dan 100 kilometer aan kabels, moeten van het Palmetum het hoogtepunt maken van kerst in tijden van corona. Deze botanische tuin met vooral palmen is in 1996 aangelegd op een voormalige stortplaats op een in het oog springende kaap. In 2014 werd het Palmetum voor het publiek geopend. Samen met 17 grote lichtsculpturen en visuele effecten moet deze plek het middelpunt worden in een tijd dat iedereen meer dan ooit behoefte heeft aan iets spectaculairs om de zinnen te verzetten.

De lichtshow 'Naturaleza Encendida' bestaat uit een route door de vier elementen (lucht, vuur, aarde en water) en zet de palmentuin in een toverachtig licht. De opvallendste elementen zijn enorme dierfiguren van ledlampjes, onder andere een walvis van meer dan zeven meter.

Er waren al plannen om vorig jaar een dergelijke show te organiseren om de kaartverkoop en bekendheid van het Palmetum te vergroten, maar dat is toen niet gelukt. Het bedrijf dat de shows inricht (Letsgo), heeft dit jaar alleen in Madrid een dergelijke show georganiseerd en niet - zoals de bedoeling was - in Barcelona. Daarom heeft men contact met het gemeentebestuur van Santa Cruz opgenomen, een schot in de roos. Het spektakel kost de gemeente niets. Integendeel: voor het in bruikleen geven van de palmentuin ontvangt de gemeente 50 cent per verkocht kaartje. Met wat geluk komt dat neer op 2.500 euro per dag aan inkomen, een welkome meevaller om de inkomstenderving van andere attracties, zoals het naburige waterpark, mee te verrekenen. Het contract geldt voor twee jaar. Hopelijk kan de lichtshow volgend jaar plaatsvinden zonder de huidige veiligheidsmaatregelen.

De nachtvoorstelling ‘Naturaleza Encendida’ vindt elke dag plaats van 15 december tot 14 februari van 18.30 tot 23.00 uur. De route langs de lichtsculpturen duurt ongeveer een half uur. Tickets zijn nu al te koop op de website van de show (https://naturalezaencendida.com). Van maandag tot en met donderdag is de algemene toegangsprijs 12 euro. Op vrijdag, zaterdag, zondag en feestdagen tussen 21 december en 10 januari is de prijs 14 euro. Daarnaast is er een aanbieding voor 15, 16 en 17 december met 50% korting voor wie er snel bij is. Kinderen, groepen vanaf vier personen en mensen met een handicap krijgen korting. Voor de kerstshow van Madrid zijn vorig jaar 200.000 tickets verkocht.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).